logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-P6800MP – brak sygnału na wzmacniaczu subwoofera mimo SUB ON

colinek333 05 Cze 2006 23:37 3363 8
REKLAMA
  • #1 2702082
    colinek333
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam mam problem z podlaczenie suba to deh-p6800mp.Radio nie daje sygnalu na wzmacniacz.Podlaczenie wydaje sie ok, wzmacniacz podlaczony jest do wyjscia sub w radiu.Funkcja sub on jest wlaczona ale cisza.Pomocy.
  • REKLAMA
  • #2 2706153
    colinek333
    Poziom 11  
    Nikt nic nie wie co moze byc nie tak? Szukalem na forum i nie tylko ja mam taki problem ale niestety nie znalazlem zadnej odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #3 2706200
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 2706317
    colinek333
    Poziom 11  
    dzieki za odpowiedz zaraz lece poprobuje.Mam nadzieje ze to cos pomoze suba mam podlaczonego do cinczi na tylnej scance oznaczone sw nie do kabli co wystaja z tylu , wiec powinno byc oki.
  • REKLAMA
  • #5 2706333
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2706372
    colinek333
    Poziom 11  
    tak oczywicie ze wzmacniacz
  • REKLAMA
  • #7 2711915
    colinek333
    Poziom 11  
    no du... wlaczylem ta funkcje ale dalej cisza w instrukcji wyczytalem ze trzeba cos jeszcze wlaczyc zeby byl sygnal na wyjsciu suba ale nie mam pojecia jak tam wejsc.Prosze o dalsze instrukcje :) z gory dzieki
  • #8 2712577
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3761480
    rrafix
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    miałem ten sam problem..i okazało że to była wina kabla (chinch) bylem w szoku bo kabel nie był nigdziej na siłe wciskany a okazało sie że szlak go trafił...Po wymianie na nowy wszystko śmiga jak nalezy.Więc sprawdz dokladnie .pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku sygnału na wzmacniaczu subwoofera podłączonym do radia samochodowego Pioneer DEH-P6800MP mimo włączonej funkcji SUB ON. Podłączenie wzmacniacza odbywa się do wyjścia SUB RCA na tylnej ściance radia. Rozwiązaniem jest wejście w ustawienia radia poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku FUNC, następnie przejście do opcji PREOUT i zmiana ustawienia z FULL na SW, co aktywuje wyjście subwoofera. Należy także sprawdzić, czy w parametrach audio subwoofer nie jest wyłączony (OFF). W przypadku braku sygnału warto zweryfikować poprawność podłączenia wzmacniacza oraz stan kabla RCA, gdyż uszkodzony kabel może powodować brak sygnału mimo poprawnych ustawień. Bezpośrednie podłączenie głośnika subwoofera do wyjścia SUB jest niewłaściwe – należy podłączyć wzmacniacz. Dodatkowe przełączania w radiu nie są wymagane po poprawnym ustawieniu PREOUT na SW.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA