logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przylutować zerwaną kość RAM DDR3 z karty graficznej?

Becel 07 Cze 2006 22:15 1270 7
REKLAMA
  • #1 2708420
    Becel
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Witam.

Mam pytanie, bo mam taki problem, ze odeszla mi kosc pamieci ram ddr3 z karty graficznej znaczy sie zostala na radiatorze czy da sie ja spowrotem przylutowac bo wizualnie wydaje sie nie tknieta.

Moze jakis kontakt do serwisow

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2708439
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1107
    W serwisie GSM,mają odpowiedni sprzęt.
  • REKLAMA
  • #3 2708526
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3819
    Popytaj po serwisach innych również ponieważ każdy porządny powinien mieć czym i zrobi to bez problemu . :D
  • REKLAMA
  • #5 2708647
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3819
    Wyobraź sobie że to nawet łatwiej polutować !
    Nawet na upartego to nawet nie potrzeba lutownicy na gorące powietrze . :D
  • REKLAMA
  • #6 2708685
    Becel
    Poziom 15  
    Mozna jakos jasniej.
  • #8 3221520
    Becel
    Poziom 15  
    08 Cze 2006 11:27
    Postaram sie o jakis dobry serwis zeby gosciu wiedzial co robi :)
    Moderowany przez TONI_2003:

Post został scalony !

-------------------------------------------------------------------------------
    A więc znalazłem firmę, która mi to naprawiła fakt, że kosztowało mnie to 250zl, ale karta już działa 1,5 miesiąca bez zastrzeżeń.
    A naprawa wyglądała tak, że wysłałem kartę do tej firmy po 2-3 dniach zadzwonił do mnie pracownik, powiedział, co jest do wymiany i podał mi cenę naprawy. Wymienili na całkowicie nową kość oczywiście oryginalną o tych samych parametrach, bo sprawdziłem i podobno jeszcze było coś nie tak z dwoma innymi, były naderwane. Ale podsumowując naprawę jestem z usług owej firmy zadowolony i mam zamiar wysłać im jeszcze płytę główna do naprawy.

Adres www.mtec.com.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z odłączoną kością pamięci RAM DDR3 od karty graficznej, która pozostała na radiatorze. Kość ma nóżki od spodu i wygląda na przyklejoną, co sugeruje, że można ją przylutować. W odpowiedziach zasugerowano skorzystanie z serwisów GSM lub innych profesjonalnych punktów napraw, które dysponują odpowiednim sprzętem do lutowania, w tym lutownicą na gorące powietrze, co jest standardową metodą naprawy układów BGA. Podano również link do instrukcji wymiany BGA jako pomocne źródło. W późniejszym follow-upie autor poinformował, że znalazł serwis (mtec.com.pl), który wymienił uszkodzoną kość na nową, oryginalną o tych samych parametrach, a także naprawił inne uszkodzenia na karcie. Koszt naprawy wyniósł około 250 zł, a karta działa bez zarzutu od półtora miesiąca.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA