logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można wylutować uszkodzoną pamięć RAM z karty GF FX5600?

Cedar 22 Wrz 2006 01:03 837 2
REKLAMA
  • #1 3044780
    Cedar
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Witam! Mam problem z przegrzanym GF FX5600. ustawienia biosu systemu, flashowanie itp itd nie pomogło... na 90% przegrzanie GPU lub Pamieci... (super maly lipny oryginalny cooler) Mam pytanie.. czy to działa w ten sposob ze moge wylutowac pol ramu liczac ze wylutuje ten uszkodzony i karta bedzie gitara na polowce? Czy to nie dziala w ten sposob.. Dzieki za wszystkie rady, pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 3045477
    djdrinker
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam

No jak kolega nieumiejętnie kręcił karte to teraz tak ma. Mój WinFast FX5700 nawet na niewielkim wiatraczku się nie grzał. Dopiero przy podkręceniu musiałem dać wydajniejszy. A co do pamięci to na 90% samo wylutowanie nic nie da bo ponoć trzeba zrobic jakieś połaczenia między ścieżkami. Niestety dokładnie nie powiem Ci jak to zrobić. Musiałbyś dokładnie przestudiować specyfikację zastosowanego układu.

Pozdrawiam
  • #3 3045499
    Cedar
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    To nie ja kręciłem te karte ;) Ja mam GF MX4000 i najlepszy wynik na danej konfiguracji kompa w ORB 3dmark01 :) Ale dzięki za odpowiedź... gra chyba nie warta świeczki z tego, co mowisz... Poki jakoś działa może sie przyda na 2d (jakis serwerek czy cos..)
REKLAMA