logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder ECHOSTAR DSB-616 oraz projektor EPSON EMP-S3

shogoleo 08 Cze 2006 15:51 1601 2
REKLAMA
  • #1 2710336
    shogoleo
    Poziom 11  
    Mam do was pytanie odnosnie polaczenia w/w urzadzen za pomoca kabla SCART - SVHS.

Opis problemu :
    Jakis czas temu zakupilem kabel ( SCART - S VIDEO ) z mozliwoscia zmiany ( IN , OUT ). Po podlaczeniu urzadzen okazalo sie ze obraz na projektorze jest bardzo ciemny oraz niektore kolory zostaja nadmiernie wyostrzone np. twarze zawodnikow podczas meczu.

Problem powtarza sie gdy podlaczam dekoder do telewizora rowniez kablem SCART - SVHS.

Problem nie pojawia sie gdy lacze projektor kablem SVHS - SVHS z DVD.

Mam wiec pytanie czy jest to wina dekodera czy moze kabla , a moze zapomnialem o jakies przejsciowce ?

Pozdrawiam Tomasz
  • REKLAMA
  • #2 2712855
    samja
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Witam.
    Jest podstawowy warunek: aby jakikolwiek odbiornik, czy to projektor czy telewizor działał po S-Video, podłączone do niego urządzenie musi posiadać wyjście z takim sygnałem. Tego w Echostarze niestety nie ma.
    Obawiam się że pozostaje ci podłączenie przez Composite Video, bo Echostar nie wysyła nawet RGB (chyba że się coś ostatnio zmieniło).
    Pozdrawiam.
  • #3 2722948
    shogoleo
    Poziom 11  
    No ok zgadzam się ale jak wiesz są też różnego rodzaju przejściówki.
    Posiadam kabel SCART - SVHS firmy THOMSON i mam obraz na projektorze , tyle tylko , ze w odcieniach czerni.
    Drugi kabel który posiadam jest znacznie niższej jakości ale daje obraz w kolorze , z tym , ze jak już wspominałem , powstają sporawe zakłócenia w obrazie.

Może znacie jakiś konwerter , lub sklep gdzie dokupię odpowiedni kabel ?

( Kompozytowe gniazdo nie wchodzi w grę :( )
REKLAMA