logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MasterCook 3400 Elegance termoobieg działa ale grzałki nie

bob12 08 Cze 2006 20:18 9762 5
REKLAMA
  • #1 2711200
    bob12
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam
    Jak włączam osobno grzanie górne lub dolne bądź oba naraz to działa wszytko ok ,ale jak włączę termobieg to wentylator sobie wieje, ale grzałki nie działają . Diody świecą się nic nie miga nie mruga programator jest nowy (wymieniony, bo było jakieś zwarcie i upaliło mi kabel, który nie wiem, jaki ma numer, ale chyba to 7 i nadtopiło plastiku w programatorze(wybiło mi wtedy korki w kuchni).

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2711254
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 754
    Termoobieg ma własną grzałkę.
  • REKLAMA
  • #3 2711278
    bob12
    Poziom 11  
    Hmm
    Dolna grzałka wiem na 100% gdzie jest ,silnik do termoobiegu też wiem ,
    czyli została mi grzałka z tego termoobiegu . Czy ona jest może montowana jakoś ukośnie ? W każdym razie termoobieg mi nie działa . A może grzałka od termo sie popsuła .Rano rozbiore i jeszcze raz posprawdzam .Może coś wymyśle .
  • REKLAMA
  • #4 2711308
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 2712802
    bob12
    Poziom 11  
    Ok
    Zrobione :)
    Zesputa była grzałka termoobiegu (nie wiedziałem że jest jakaś dodatkowa grzałka )
    Dzięki wielkie za pomoc .
  • #6 3868809
    bob12
    Poziom 11  
    Witam
    Dodaje dodatkowy opis wymiany grzałki.
    1. Odsuwamy kuchenke od sciany jesli nie mamy dostepu do jej tylnej sciany
    2. Ściągamy tylną obudowe
    3. Od grzałki mocowanie jest widoczne w ten sposób że lekko wystają 2 czarne pręty ze śrubami na końcu w poprzek(grzałka tam gdzie wentylator jest mniej wiecej mocowana jak napisał wcześniej "Bleble")
    Musimy to odkrecic i wyciagnąc grzałke

ps. przepraszam że nie opisałem tego specjalnie obrazowo , ale jak się ściągnie tylnią obudowę to naprawdę łatwo dostrzec jak wymontować tą grzałke.
    Życze udanych napraw
REKLAMA