logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CDX-MP40 - Jak podłączyć zewnętrzne źródło dźwięku (AUX)?

..MosFeT.. 10 Cze 2006 14:25 4223 6
REKLAMA
  • #1 2716246
    ..MosFeT..
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam nastepujace zagadneinie :) z ktorym nie moge sobie poradzic ....

Mianowicie posiedam radio Sony CDX-MP40 i chcialbym podlaczyc do niegio zewnetrzne zrodło dzwieku cos w stylu (AUX) ma to byc Palmtop zebym mogl z niego odtwarzac muzyke

Probowalem juz kilku rozwiazan BUS IN(nie dzialo bo zapewne wejscia te nie sa zalaczone bez podlaczonej zmieniarki) probowalem uruchomic owe wejscie ale bez skutku :/ probowalem jeszcze kilku patentow ale bez skutku

Wreszcie podlaczylem sie pod wejscie CD/MP3 na selektorze wejsc IC401 ... nagralem plyte z "ciszą" i teraz dziala :)

Ale taka partyzancka pzrerobka mnie nie bawi :/ chcialem zrobic to porzadnie ale skonczyly mi sie pomysly :/

Licze na pomoc kogos kto moze jest madrzejszy ode mnie

Jesli bedzie potrzebny schemat radia to prosze pisac na MAIL

michu(_at_)osielsko.com.pl

Pozdrawiam
    Michał
  • REKLAMA
  • #2 4287093
    Da-Har
    Poziom 11  
    Witam,
    Podpinam się pod pytanie.
    Teraz z radia korzysta moja córka i potrzebuje iPoda.
    Może w ciągu roku ktoś wpadł na pomysł, jak to zrobić.

pozdr
  • REKLAMA
  • #3 4292274
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1326
    Emulator zmieniacza Sony - nazywa się to gnulink. I jest do znalezienia w sieci - na forum też wiele razy było wspominane.
  • REKLAMA
  • #4 4293642
    Da-Har
    Poziom 11  
    Dzięki za info. Poszukałem trochę w sieci i wiem już tylko, że to trochę dla mnie za trudne. Miałem nadzieję, że łatwiej jest uaktywnić Aux-In w radiu, np. przez jakąś prostą przeróbkę (jak w Alpine - są przelotki na allegro) albo przez jakąś prostą ingerencję w elektronikę radia. Ale w programowanie się nie bawię :cry:
    Dzięki i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 4559579
    MichaelR
    Poziom 21  
    Ocena: 82
    Jest na elce schemat symulatora zmieniarki
    www.elektroda.pl/rtvforum/topic885160.html

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz radia Sony CDX-MP40 chciał podłączyć zewnętrzne źródło dźwięku (AUX), np. palmtop, do odtwarzania muzyki. Próby wykorzystania wejścia BUS IN nie powiodły się, prawdopodobnie z powodu braku aktywacji wejścia zmieniarki. Użytkownik tymczasowo podłączył się do wejścia CD/MP3, nagrywając płytę z ciszą, co umożliwiło działanie, jednak szukał bardziej profesjonalnego rozwiązania. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące emulatora zmieniarki Sony, znanego jako "gnulink", który można znaleźć w sieci i na forach. Wskazano również na schematy symulatora zmieniarki dostępne na forum elektroda.pl oraz na stronie studio24.prv.pl, które pozwalają na aktywację wejścia zmieniarki w radiu Sony, umożliwiając podłączenie zewnętrznego źródła dźwięku bez konieczności programowania radia. Rozwiązania te wymagają jednak pewnej ingerencji elektronicznej i nie są trywialne do wykonania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA