logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Paski na ekranie i zniekształcenia obrazu w monitorze Highscreen MS 1595P

SZARIKUS 11 Cze 2006 17:28 969 4
  • #1 2719805
    SZARIKUS
    Poziom 11  
    Witam

Mam problem po zalaczeniu dziala w ten sposob ze na gorze i na dole mam duzo prazkow nie sa czarne a dolne boki sa lekko do srodka nie moge znalezc przyczyny takiej pracy czy ktos sie z tym spoktal !!Z gory dziekuje
  • #2 2722890
    snake83
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    A sprawdziłeś kondensatory elektrolityczne w przetwornicy i w odchylaniu,to dośc wiekowy monitorek wieć mogły już one stracić swoje właściwości. Zacząłbym od ich sprawdzenia i profilaktycznej wymiany.

Pozdrawiam. :)
  • #3 2732832
    SZARIKUS
    Poziom 11  
    dzieki za info sprawdzalem ale sa w porzadku a efekty jak wyzej pisalem dalej sa . Przyczyna uszkodzenia bylo wylaczenie pradu w budynku i ponowne jego wlaczenie cala awaria od tego sie zaczela no i oczywiscie jeszcze uszkodzilo mi telewizor :) ... ale go naprawilem a z monitorem nic nie moge zrobic ...moze jakies jeszcze podpowiedzi co moze byc przyczyna takiego dzialania ..pozdrawiam Jacek
  • #4 2734853
    snake83
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    A napięcia wyjściowe z przetwornicy są prawidłowe? Szczególnie te zasilające układu obrazu, ewentualnie awaria układu odpowiedzialnego za obraz.

Pozdrawiam :)
  • #5 3573384
    SZARIKUS
    Poziom 11  
    przepraszam ze tak dlugo nie odpisywalem ale spalil mi sie komputer . powodem takiej usterki okazal sie kondensator ktory dochodzi do nozki tda 9302h mial inna pojemnosc tzn mniejsza po jego wymianie obraz jak w nowym Pozdrawiam
REKLAMA