logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak edytować płytę DVD, zachowując menu i rozdziały?

kulfon75 11 Cze 2006 20:15 885 2
REKLAMA
  • #1 2720290
    kulfon75
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam Mam płytke dvd jest tam menu ladny film podzielony na sceny zakonczenie itp
    czy jest mozliwosc wyciecia paru minut na koncu tej plytki tak zeby wszystko potem gralo tzn. zeby zostalo meny rozdzialy itd
    Jezeli tak to jakim programem mozna by to zrobic
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2720350
    beatacc
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Film DVD możesz poddać tzw. authoringowi (tak to sie chyba pisze ;) )
    Jest wiele różnych programów do tego, więc trudno coś polecić konkretnego. Za pomocą tego typu programów, możesz wyciąć cześć rzeczy (np dodatkowe sceny) Na części materiałów możesz obniżyć jakość, możesz również wyciąć niepotrzebne wersje językowe. Takie operacje wpływają na zmniejszenie objętości całego materiału DVD, a domyślam się, że oto właśnie Tobie chodzi.
    Ja do tych celów używałam Pinnacle Instant Copy i byłam zadowolona.

Milusie niedzielne pozdrówki - Beata
  • #3 2720818
    datatomek
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    W zasadzie najprościej skorzystać z gotowego programu jak np.DVDshrink,lub Nero recode,korzystając z opcji usuwania niepotrzebnego materiału.Ale same operacje na VOBach przeprowadza się takimi prostymi programikami jak np.VOBedit,VOBrator,i IFOedit.Tym ostatnim nalezy zawsze przeprowadzić kontrolę relokacji po zmianie zawartości VOBów w wyjściowym materiale.
REKLAMA