logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć MP3 player z Siemens SL45i z dedykowanym oprogramowaniem?

Tomekkoko 11 Cze 2006 23:03 972 1
REKLAMA
  • #1 2721010
    Tomekkoko
    Poziom 15  
    Ocena: 41
    Wpadł mi do głowy pewien pomysł by z SL zrobić MP3 playera do samochodu.
    Projekt jest taki:
    Chce zamontować w widocznym miejscu wyświetlacz (pociągnie go na dłuższej tasiemce) przy kierownicy zamontować klawisze podstawowe czyli głośność, play ,stop, do przodu(przewijanie) do tyłu(przewijanie) może tez ustawienia basu, sopranu ale to przy radiu raczej. Przyciski podłączę przylutowując do klawiszy kabelki. slot na karty MMC przylutuje na płasko przy radiu żeby można było wygodnie wkładać karty. Oczywiście wszystko podświetlę na odpowiedni kolor(diody RGB bo mam już takie w samochodzie) Oczywiście fon będzie zasilany z akumulatora więc oszczędność energii nie jest potrzebna, więc można podkręcić procka żeby mp3 o wyższym birate się nie ścinało.

Jednak mam jedyny problem, potrzebuje specjalnego softa; nie potrzebne mi są żadne funkcje oprócz mp3 playera i obsługi karty (tak żeby można było wygonie wyszukiwać mp3, coś jak w mp3 playerach). Chodzi mi o to żeby fon zaraz po włączaniu zapuszczał jakąś fajną animacje i odpalał mp3, fajną funkcją było by tez odtwarzanie losowe i powtarzanie utworów, jednego i wielu, dobrze żeby była obsługa playlist m3u, krótko mówiąc żeby obsługiwał się i wyglądał jak mp3 player.
    I tu pojawia się moja prośba jeśli ktoś by był zainteresowany współpracą, i pomocą w napisaniu softa, lub jego modyfikacją niech pisze na tomekkoko(_at_)gmail.com lub gg 3637808
  • REKLAMA
  • #2 2721094
    grzeniua
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    powiem ci ze pomysl ciekawy ale pracochlonny raczej bedzie ;)
    zupelnie nie mam pojecia jak sie za taki soft zabrac.. to jest w C++ czy jakas Java chyba..
    Jakbys znal kogos z Wrocka co pracuje w Siemensie to by ci pomogl 8=O
REKLAMA