logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot Panasonic Colour TV TX-29AS10P - miesza przyciski

bobik123 13 Cze 2006 11:55 1736 6
  • #1 2724936
    bobik123
    Poziom 2  
    Witam. Mam następujący problem z pilotem do Panasonica Colour TV TX-29AS10P. Gdy chce zrobić nim głośniej w 80% przypadków wskakuje mi program 2 .. gdy tak sie stanie to musze trzymac dalej wcisniety przycisk zwiększania głośności i wtedy na tym 2 programie jest glosniej. Dopiero przelanczam na program który chce ogladac. Mam nadzieje ze wytłumaczylem w miare jasno...

Problem jest strasznie denerwujący... co jest tego przyczyna??

dzięki za informacje i możliwe solucje

pozdrawiam
  • #2 2724965
    robert75n
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Być może że to wina pilota wyczyścić zobaczyć czy nie robi zwarcia(pilot oczywiście orginał i od tego modelu) ale jest też możliwość że to wina odbiornika.
  • #3 2725971
    adamij
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Po wymyciu
    klawiatury sprawdź , czy baterie sa dobre.
  • #4 2726428
    tomko25
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Stawiam na słabe baterie w pilocie. :)

Pozdrowionka
    Tomko
  • #5 2759270
    piotr10001
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    w 90% wina jest w pilocie zanieczyszczona klawiatura , rozbiez i dokladnie oczysc , powinno byc ok
  • #6 2760511
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    jak nie pomoże czyszczenie pilocika to jeżeli jesteś właścicielem tego tv to wyłącz go wyłącznikiem sieciowym czyli zrestartuj procek i pamięć (nie na zasadzie włącz/wyłącz tylko odczekaj parę minut między wyłączeniem a załaczeniem!!!) a jak to nie pomoże i np. drugi oryginalny pilot do TEGO MODELU PANASONICA (a nie "uniwersał" za 15 czy nawet 25zł.) też nie pomoże to masz problem z prockiem, został zajeżdżony na śmierć!!! a w takim wypadku do serwisu i to szybko bo może skończy sie tylko na pamieci?,(przepraszam że potraktowałem Cię ja laika jeżeli jesteś serwisantem, ale chyba nie... ), powodzenia, pozdrawiam
  • #7 2760890
    jareks11
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Witam. Usterka występuje w pilocie. Sposób jej usunięcia przez niewielką modyfikację układu elektroniki pilota znajdziesz w bazie podforum schematy tv. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem z pilotem do telewizora Panasonic TX-29AS10P polega na tym, że przy próbie zwiększenia głośności pilot zamiast tego przełącza na program 2. Przyczyny mogą być różne: zanieczyszczona klawiatura pilota powodująca zwarcia, słabe baterie w pilocie lub uszkodzenie odbiornika telewizora. Zaleca się dokładne wyczyszczenie klawiatury pilota oraz sprawdzenie stanu baterii. Jeśli to nie pomoże, warto zrestartować telewizor poprzez wyłączenie go z sieci na kilka minut. W przypadku dalszych problemów, nawet przy użyciu oryginalnego pilota do tego modelu, możliwe jest uszkodzenie procesora telewizora, co wymaga interwencji serwisu. Istnieje także możliwość usunięcia usterki poprzez niewielką modyfikację elektroniki pilota, której szczegóły można znaleźć w bazie schematów telewizorów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA