logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4: jak uzyskać 5-cyfrowy PIN do programowania kluczyka w VAG-COM?

firdy 14 Cze 2006 10:50 7445 5
REKLAMA
  • #1 2727738
    firdy
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Witam
    Mam pytanie jak zaprogramować kluczyk. Mam kod z przewieszki ale on jest 4 cyfrowy a do waga jest potrzebny 5 cio. Jest jeszcze jeden w dwoch zedach jeden dwu cyfrowy i pięć pod nim ale wywala ze błędny. Jak w vag-comie przejść z 7 na 5 cyfrowy? Z kąd wziąć wdc i importera numer?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2727780
    leinadzs
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    Spróbuj przed nim wpisać zero
  • REKLAMA
  • #3 2728034
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 546
    Który rok tego A4?
    Z przywieszki to znaczy kod spod naklejki zakrywającej czy ten kod, który widać bezpośrednio. Ważny jest ten spod naklejki na przywieszce.
    Też się na to za pierwszym razem złapałem, że chciałem wpisać ten kod, który widać bezpośrednio na przywieszce. Ale to spod takiej srednrnej naklejki był ten kod do immo.
  • REKLAMA
  • #4 2789407
    kobik
    Poziom 2  
    firdy napisał:
    Witam
    Mam pytanie jak zaprogramować kluczyk. Mam kod z przewieszki ale on jest 4 cyfrowy a do waga jest potrzebny 5 cio. Jest jeszcze jeden w dwoch zedach jeden dwu cyfrowy i pięć pod nim ale wywala ze błędny. Jak w vag-comie przejść z 7 na 5 cyfrowy? skąd wziąć wdc i importera numer?
    Pozdrawiam

witam i jak postępy udało się coś zrobić.

ja pomykam octavią 1.9 TDI

mam kod na przewieszcze, czy to jest kod do sterownika immo i dzięki temu można programować kolejne kluczyki. Czy jest to kod tylko do tych kluczyków które posiadam.

co jest w przypadku jeśli ktoś zgubi 1 kluczyk i z obawy przed kradzieżą zamierza wymienić kluczyki i stacyjke czy ten kod od poprzednich kluczyków pozostaje bez zmian i za jego pomocą można VAGiem zaprogramowac nowe klucze.

wiem, że kupująć nowe klucze ze stacyjką przy kluczykach jest na blaszce wybity nowy kod, od czego jest ten kod.

dzięki za info
  • REKLAMA
  • #5 2790284
    Solo
    Poziom 21  
    Ocena: 142
    kod na przewieszcze w dwoch rzedach to kod mechaniczny klucza. Pin do immo znajduje sie pod dodatkową naklejką (zdaje sie że czarna, z numerem nadwozia).
    w grupie VW przy kazdym programowaniu kluczy nalezy programowac wszystkie posiadane, bo inaczje te stare przestaja dzialac, czyli jezeli teraz doprogramujesz sobie nowy klucz (wraz z tym jednym starym ktory masz) to ten zgubiony nie pozwoli na uruchomienie silnika.
  • #6 2797264
    elektronika5
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    Jeżeli się zgubi jeden kluczyk wystarczy przelożyć zapadki w zamkach
    i dokodować stare klucze.
    Kodowania spowoduje wymazanie innych kluczy z systemu.

Pozdrawiam
REKLAMA