logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja i konfiguracja serwera WWW na FreeBSD 2.0 w trybie tekstowym

Talibanczyk 14 Cze 2006 10:55 990 2
REKLAMA
  • #1 2727756
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Witam potrzebuje pomocy w freeBSD .. chodzi mo o to ze musze postawic serwer www na freeBSD 2.0 w trybie textowym - oczywiscie wszedzie na necie sa dostepne wersje groobo powyzej 4.1 ja osobicie posiadam wer. 6.1. i nie wiem czy tam tez jest jeszcze taki tryb czy juz chyba go nie ma. :/

Potrzebowalbym chyba jednak wer. 2.0 i pomocy co do instalacji oraz konfiguracji www na tej platformie.

Z gory dzieki i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2728230
    dwurazowy
    Poziom 22  
    Ocena: 12
    Ja używam wersji 5.4 i oczywiście tryb tekstowy jest. Nie sądzę, żeby nie było go w 6.1.

Przy instalacji i konfiguracji korzystałem ze strony http://www.bsd4u.org/content/blogsection/1/5/

Jest tam sporo na ten temat.
  • #3 2728768
    tomek-o
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Tryb tekstowy jest w każdej wersji, także najnowszej. Po prostu nie trzeba instalować pakietów z X11. Używanie starej wersji (a co gorsza - nie wspieranej) jako serwer, to bardzo zły pomysł.
    Jeżeli chcesz BSD z prostym serwerem WWW, to może warto zerknąć na OpenBSD? Bardzo łatwo go zainstalować jako serwer WWW, bo odznaczasz chyba dwa pakiety od pełnej instalacji i pojawia się w pełni funkcjonalny serwer z uruchomionym Apachem.
REKLAMA