logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rapidshare – sposoby na skrócenie czasu oczekiwania między pobraniami

Gilow 14 Cze 2006 17:55 2023 14
REKLAMA
  • #1 2728824
    Gilow
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Mam pytanie czy można jakos ominąć oczekiwanie podczas ściągania z tej strony. Jeśli coś ściągne to następna rzecz moge ściagać dopiero po około godzinie. Jak to ominąć ???
  • REKLAMA
  • #2 2728891
    vans 38
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Jeżeli masz nesostrade to wystarczy że ją wyłączysz a następnie włączysz ponownie,jeżeli masz radiówke to niestety musisz czekać.
  • REKLAMA
  • #3 2728914
    Gilow
    Poziom 15  
    No to niestety muszę czekać bo mam radiówkę. No mówi sie trudno.
  • REKLAMA
  • #4 2728940
    elektronik321
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    witam
    jest taki program o nazwie Universal Share Downloader v1.3 do sciągania plików z tego typu stronek słyszałem ze omija czasówke ale u mnie to nie działa , ledwo co działa na rapidshare juz lepiej działa na mu
  • #5 2728997
    Kazner
    Poziom 12  
    Mozna sprubowac z progsem Steganos Internet Anonymous chyba tak się nazywa ten progs.No i on według ustawionego zegara zmienia nasz IP np. co 10sec :D .Poprostu przepuszcza nas przez serwery zagraniczne ;) .
  • #6 2729019
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Tak, ale tak się dzieje tylko jeśli mamy zewnętrzny IP. W przeciwnym razie nic z tego, bo router i tak ma swój adres IP.
  • #7 2729032
    Kazner
    Poziom 12  
    Ja mam wewnetrzny adres IP i mi to działa :D .
  • REKLAMA
  • #8 2729638
    oleksy009988
    Poziom 20  
    A jakiego programu używasz?
  • #10 2729759
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Niestety to nie działa... Faktycznie licznik dochodzi do zera. Ale po wpisaniu właściwego tokena, wyskakuje invalid session.
  • #11 2729815
    Gilow
    Poziom 15  
    No ta strona co Diabolix podałeś jest całkiem całkiem tylko mam jeden problem. jak wchodzi na rapida i juz odliczy około zawsze 50 s. to brakuje jednego znaku w kodzie który trzeba wpisać.
  • #12 2731949
    Kazner
    Poziom 12  
    Cytat:
    brakuje jednego znaku w kodzie który trzeba wpisać.

No to bez kodu ani rusz :/ i ZONK .
  • #13 2733730
    Gilow
    Poziom 15  
    No ZONK i to straszny. Przeszukałem internet i znalazłem pare programów do omijania oczekiwania ale żaden u mnie nie działa. I musze czekać żeby coś ściągnąć.
  • #14 2733864
    Diabolix
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Czekanie to i tak mniejsza.. ja mam zawsze Invalid session i nic pobrać nie mogę...
  • #15 2735586
    oleksy009988
    Poziom 20  
    To chyba dla tego, że plik jest pobierany z innego serwera, niż na którym jest trone. W tedy system, sprawdza IP i wyskakuje błąd...:cry:

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobów na skrócenie czasu oczekiwania między pobraniami z Rapidshare, który wynosi około godziny. Użytkownicy wskazują, że przy łączu typu Nesostrada można spróbować zresetować połączenie (wyłączyć i włączyć internet), co może zmienić adres IP i umożliwić wcześniejsze pobieranie. Przy łączach radiowych (radiówka) takie rozwiązanie nie działa i trzeba czekać. Wspomniano program Universal Share Downloader v1.3, który rzekomo omija czas oczekiwania, jednak w praktyce działa słabo lub wcale. Proponowano także użycie Steganos Internet Anonymous, który automatycznie zmienia adres IP co określony czas, ale skuteczność zależy od posiadania zewnętrznego adresu IP, co nie zawsze jest możliwe ze względu na routery i adresy wewnętrzne. Próby korzystania z serwisów proxy, np. anonymouse.org, pozwalają skrócić czas oczekiwania do około 30 sekund, jednak pojawiają się problemy z błędami typu "invalid session" oraz brakującymi znakami w kodzie zabezpieczającym, co uniemożliwia pobieranie. Dodatkowo, błąd "invalid session" może wynikać z pobierania pliku z innego serwera niż strona Rapidshare, co powoduje rozbieżności w adresie IP i blokadę pobierania. W efekcie, mimo różnych prób, użytkownicy często muszą zaakceptować konieczność oczekiwania między pobraniami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA