logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Mot C550 & C350] Jak sflashować przez USB? Diody świecą, brak reakcji

stampik 14 Cze 2006 20:29 1227 6
REKLAMA
  • #1 2729237
    stampik
    Poziom 12  
    Witam, mam motorolki C350 i C550 i ich zachowanie to:
    - Podczas podłączenia do ładowarki świeci tylko jedna (!!) diodka w okolicy lewego softkeya (w c550 po włożeniu baterii i ładowaniu nie świeci nic, a bez baterii świeci [diodka], a w C350 nawet z baterią świeci)
    - W C350 podczas naciskania (krótkiego i długiego) czerwonej słuchwaki owa diodka miga.

Myślę, że to soft, ale teraz nasuwa się pytanie:
    Jak to podłączyć przez kabel USB (innego nie mam :P), i jak i czym sflashować, i skąd Flashe?

--
    PS. Zależy mi na tym bo będę jakieś 90zł do przodu :D

------------------------------
    Dorwałem instrukcję, ale nie wiem jak się do tego zabrać (tego w zielonym kółeczku u mnie nie ma (???), więc co zewrzeć?)

Schemat nałożony na zdjęcie telefonu (z telefonu :D jak widać), SĄ różnice...
  • REKLAMA
  • #2 2729304
    andrzejek12!
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    poszukaj sobie na elektrodzie...napewno cos bedzie;)
    Ale moj kolega co sie dobrze zna na komach mowil mi kiedys ze motki ciezko sie flaschuje i łatwo popsuc;)
  • REKLAMA
  • #3 2729333
    stampik
    Poziom 12  
    jedną T720 zrobiłem, ale to było jakieś 2-3 lata temu
  • #4 2729424
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Te modele ciezko ruszyc czyms za free, nawet smart clip org w wiekszosci przypadkow nie daje rady, jezeli kosc flash nie jest uszkodzona (co zdarza sie baaardzo czesto), tylko MSS4 da rade ;)

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2729432
    stampik
    Poziom 12  
    ale jednak na matraxie jest opis, z którego pochodzi ten obrazek (doszedłem, że trzeba zewrzeć plus baterii z masą :D podczas ładowania)

Dodano po 53 [minuty]:

Jakoś C350 poskręcałem i się ładuje, ale jakiś bardzo ciemny kontrast i nie chce się włączyć
  • REKLAMA
  • #7 2824215
    gawlak
    Poziom 13  
    ta motorolka co masz na zdjęciu to jest c350L gdzieś miałem zdjęcie co zrobić żeby wejść w tryb flashowania. Zwiera sie 3 punkty na stronie płytki gdzie jest klawiatura ale nie pamiętam które ..... :(

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z flashowaniem telefonów Motorola C350 i C550 przez USB. Użytkownik opisuje objawy: świecąca jedna dioda przy ładowaniu, migająca dioda przy przycisku czerwonej słuchawki w C350 oraz brak reakcji telefonu. Podejrzewa problem z oprogramowaniem i pyta o sposób podłączenia przez USB oraz źródła i narzędzia do flashowania. W odpowiedziach podkreślono, że flashowanie tych modeli jest trudne i ryzykowne, często wymaga specjalistycznego sprzętu (np. MSS4), gdyż standardowe metody, w tym Smart Clip, często zawodzą. Wskazano na konieczność zwarcia określonych punktów na płycie telefonu (np. plus baterii z masą podczas ładowania) w celu wejścia w tryb flashowania. Podano linki do instrukcji uruchamiania "martwych" modeli bez wgrywania flasha. Wspomniano także o modelu C350L, gdzie do flashowania trzeba zewrzeć trzy punkty na płytce przy klawiaturze, choć szczegóły nie są dokładnie znane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA