logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CX65 nie włącza się po samoczynnym wyłączeniu, brak reakcji na ładowarkę

Pa7aK 16 Cze 2006 21:53 1290 9
REKLAMA
  • #1 2735224
    Pa7aK
    Poziom 14  
    Ocena: 33
    Witam.
    Mam Siemnsa cx65. Dotychczas chodzil bez najmniejszych zarzutow. Wczoraj telefon sam sie wylaczyl. Teraz w ogole nie mozna go wlaczyc. Nawet po zmianie baterii i po podlaczeniu ladowarki.

Czy ktos moze domysla sie gdzie moze byc problem?!

Dodano po 2 [minuty]:

Zaznaczam ze telefon nie mial zadnego upadku ani kontaktu z woda.
  • REKLAMA
  • #2 2735326
    harryo
    Poziom 16  
    witam
    stawiam na oprogramowanie spruboj zmienic sa darmowe programy
    pozdro
  • REKLAMA
  • #3 2735339
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Wgraj mu swupa i będzie żyć

pozdro
  • #4 2735465
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    lechu12 napisał:
    Wgraj mu swupa i będzie żyć

Panowie martwego fona nie postawicie swupem. Jedynie ff ale jak umarł sobie ot tak i nawet bzzyyy nie robi to trzeba bedzie potraktować go HA ale można zacząć od softu.
    pozdr
  • #5 2735759
    Pa7aK
    Poziom 14  
    Dziekuje za wszystkie rady.
  • REKLAMA
  • #6 2736167
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    najpierw sprawdz czy jest naladowana bateria, jezeli ma ok 4V to sprobuj scisnac ten telefon i wlaczyc jezeli pomoze i po puszczeniu sie wylaczy to wiadomo ze uszkodzenie hw i potrzebne bedzie grzanko no chyba ze sa sciezki pourywane to juz inna sprawa. jezeli po scisnieciu sie nie wlaczy zrob full flasha, a jezeli to go nie postawi to ...
  • REKLAMA
  • #7 2763966
    kpodolak
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Myśle ze FF pomoże. Kiedyś miałem taką przygode że koleżanka mi dała Siemensa MC60 który rzekomo sie nie włącza. W serwisie powiedzieli jej że naprawa przewyższa wartość telefonu, wiec dała mi go zebym go sprzedał, a że mi sie nudziło to podłaczyłem go do kabelka, właczyłem Freie, załadowałem FF i telefon działa do dzis. A ten serwis to jakas parodia chyba ...
  • #8 2763975
    fraydi
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    ja równię zmiałem takie przypadki z c65 i z cx65. Zawsze ff pomagał przy nich.
  • #9 2764536
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    jezeli chodzi o serwisy, to u nas w bydgoszczy co najmniej 90% nie ma pojecia o serwisowaniu, wracajac do cxa, jezeli jestes jego pierwszym wlascicielem, to ok, jak nie to wiesz nie masz pewnosci, czy telefon zalany nie byl, chociaz "pierdzenie" z reguly to znak o uwalonym sowcie i wedlug rady moich pzredmowcow zastosuj fullflasha
  • #10 3566004
    Pa7aK
    Poziom 14  
    Telefon zostal zalany ;] Na szczescia dalo sie go uratowac :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Siemens CX65 przestał się włączać po samoczynnym wyłączeniu, nie reagując na podłączenie ładowarki ani wymianę baterii. Telefon nie miał uszkodzeń mechanicznych ani kontaktu z wodą według autora, jednak późniejsza informacja wskazała na zalanie urządzenia. W dyskusji sugerowano, że problem może leżeć w oprogramowaniu i zalecano wykonanie pełnego flashowania (full flash) systemu, co często pomaga przy podobnych usterkach. Wskazano również na możliwość uszkodzeń sprzętowych, takich jak przerwane ścieżki lub konieczność zastosowania grzałki do naprawy. Przykłady z innych modeli Siemens (MC60, C65) potwierdzają skuteczność reinstalacji oprogramowania w przywracaniu funkcjonalności. Wspomniano, że serwisy często nie radzą sobie z takimi naprawami, a pełny flash jest podstawowym krokiem diagnostycznym i naprawczym w przypadku braku reakcji telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA