logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65 nie włącza się, brak reakcji na ładowarkę i czerwoną słuchawkę

tomex17 14 Sie 2006 22:58 1293 6
REKLAMA
  • #1 2916216
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    witam

trafił do mnie c65 który włączał się tylko pod łądowarką i to też nie zawsze. przeczysciłem, wygrzałem wszysktie układy i nadal nic, raczej wcale się nie włącza. przy wgrywaniu SW nie reaguje na czerwoną słuchawkę. czy może ktoś ma jakies pomysły ??

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2916477
    simonn
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    podlej fluxem procka i pamięć i wygrzej temp. 340 stopni ale tak umiarkowanie, jak nie wstanie to naładuj baterie na full i spróbój przeflashować WinSwup-em albo sst 3.2 jak dalej nie wstanie to przekulkuj procka i pamięć a jak dalej nic to do wymiany proc lub pamięć
    pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 2916519
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    grzałem, bateria na full, SST nadal nie widzi telefonu :/
  • REKLAMA
  • #4 2916677
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    na dole masz ukłądzik porcelanowy jest to ukłąd wejcia/wyjscia odpowiada za komunikacje podmień go i zobacz czy się komunikuje.

mariogsm
  • #5 2989931
    jacek3210
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Jak nie ma zwarcia to ja wymieniam najpierw ram bo najczesciej pada, potem flash, jak dalej nie wlacza sie to dialog a na koncu procek bo najtrudniej i fon musi sie wlaczyc. Pozdro.
  • REKLAMA
  • #6 2990351
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Panowie Papuas w dlon na poczatek, bardzo szybko nim sie zdiagnozuje usterke (najlepiej wklej to co on wywali, bootuj z TP), jesli calkowity brak komunikacji to zamiast podmiany lustereczka mozna skorzystac z wyprowadzonej przeze mnie solucji na crossa TX i RX.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic576653.html#2980371#2980371

pozdrawiam
  • #7 2990437
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie nowej płyty na allegro za 49zł. ;)
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Siemens C65 nie włącza się, brak reakcji na ładowarkę i czerwoną słuchawkę. Problem polega na tym, że telefon włączał się tylko sporadycznie pod ładowarką, a po przeczyszczeniu i wygrzaniu układów nadal nie działa. Próby wgrania oprogramowania (WinSwup, SST 3.2) nie przyniosły efektu, a telefon nie jest wykrywany przez programy serwisowe. Wskazano na konieczność podlania procesora i pamięci fluxem oraz wygrzania w temperaturze około 340°C, a jeśli to nie pomoże, to przelutowanie lub wymiana procesora i pamięci. Zasugerowano także wymianę układu wejścia/wyjścia (ceramiczny układ na dole płyty) odpowiedzialnego za komunikację. W przypadku braku zwarć najczęściej wymienia się pamięć RAM, następnie flash, a jeśli telefon nadal się nie włącza, to układ dialogowy, a na końcu procesor. Zaproponowano użycie narzędzia Papuas do diagnozy oraz rozwiązanie na podłączenie linii TX i RX do komunikacji. Ostatecznie padła sugestia zakupu nowej płyty głównej na aukcji internetowej jako najprostsze rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA