logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mixer audio DIY do PC: jak połączyć mono mikrofon ze stereo i 4 wyjścia (jack, chinch)

darkone 17 Cze 2006 09:44 1830 4
REKLAMA
  • #1 2736108
    darkone
    Poziom 23  
    Ocena: 10
    witam chcialbym zbudowac sobie takie urządzonko do komputera: wiec mam 5, 12Volt do wyboru, ma to byc prosty mixer z wyjsciem na 4 urządzenia: sluchawki (maly jack), 1 wzmacniacz (chinch), 2 wzmacniacz (chinch), 3 wzmacniacz (chinch). kazdy ma miec mozliwosc wylączenia i wlączenia niezaleznie od innych.. takie cos by bylo super proste gdyby nie komplikacja:
    mieszacz mono-> stereo dla mikrofonu z przedwzmacniaczem. moze troche zagmatwalem ale przedstwie schemacik, chodzi mi glownie o ten schemat miksera zeby mikrofon ze mono zrobil sie stereo i wmieszal w sygnal, niech to bedzie najprostrzy schemat bo przedwzmacniacz mikrofonowy juz mam do tego mikrofonu zrobiony
    Załączniki:
    • Mixer audio DIY do PC: jak połączyć mono mikrofon ze stereo i 4 wyjścia (jack, chinch) xxy.GIF (2.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2741341
    bucowski
    Poziom 21  
    Ocena: 11
    wystarczy jeden potencjometr - suwak na wyjście mono przedwzmacniacza.
    Pozostałe 2 koncówki do wejscia stereo, czyli jedna skrajna nóżka do lewego, druga do prawego.

p z d r
  • REKLAMA
  • #4 2741450
    asterix17td
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Zamiast wyłączników na wyjściu miksera, przed słuchawkami i poszczególnymi wzmaniaczami dałbym potencjometry, przydadzą się szczególnie w przypadku słuchawek - regulacja głośności podsłuchu.
    Pozdr
  • #5 2742983
    darkone
    Poziom 23  
    Ocena: 10
    no wlasnie jednak odrzucam potencjometry bo jak bede chcial to mam juz na wzmacniaczach na kompie itd, juz za duzo...

potencjometr? jaki ? i dlaczego czy nie beda sie kanaly mieszaly albo sie nie spala?
REKLAMA