logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet Explorer nie otwiera zdjęć na Allegro.pl - problem z Java

kostek6 18 Cze 2006 14:58 5213 15
REKLAMA
  • #1 2739779
    kostek6
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Gdy chcę np. na Allegro.pl pooglądać zdjęcia zamieszczone tam w galeriach Java nie otwierają się one co jest powodem?
    Komp nie ma żadnego wirusa !
  • REKLAMA
  • #2 2739791
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Jakbyś podał więcej szczegółów to można było by bardziej pomóc.
    Jaki system.
    Czy masz zainstalowaną javę (tą od microsoftu czy tą od sun)
    Jaki internet explorer..
    Podaj adres strony z javą.
  • #3 2739860
    OMAN
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Kolejny agent, który nie widzi różnicy w Javie i JavaScripcie, to są dwie RÓŻNE rzeczy!!!
    Allegro.pl nie korzysta nigdzie z Javy, za to galeria wykorzystuje JavaScript.
    Zobacz czy masz włączoną obsługę skryptów w opcjach internetowych.
  • REKLAMA
  • #4 2739914
    kostek6
    Poziom 17  
    a gdzie to sprawdzić ???????
    System 98
    iE 6
    a za tą jave sorry
  • #5 2739932
    OMAN
    Poziom 24  
    Panel Sterownia > Opcje internetowe > Zabezpieczenia > Poziom Niestandardowy > Obsługa Skryptów i tam wszystko daj na 'Włącz'
  • #6 2750454
    kostek6
    Poziom 17  
    Jest włączone i nic się nie zmieniło
    pomocy!
  • #7 2750633
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Podaj adres strony gdzie masz problem z obrazkami !
  • REKLAMA
  • #11 2771016
    kostek6
    Poziom 17  
    to co robić z tym fantem (java script)
  • REKLAMA
  • #12 2772739
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 230
    Przepraszam za "podłączenie" Javy Sun-a do JavaScript (bo to rzeczywiście dwa różne języki jak zauważył OMAN) ale akurat instalowałem Javę Suna u siebie i temat nieco mnie zmylił.

Wracając do tematu, ustawienia podane przez OMAN-a powinny wystarczyć.
    Sprawdź czy Twoja przeglądarka wyświetla prawidłowo tą stronę http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/jstest.htm.

Możesz jeszcze spróbować zainstalować VBScript ze strony M$ http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e74494d3-c4e1-4e18-9c6c-0ea28c9a5d9d&displaylang=pl
    i/lub poprawki http://207.46.19.60/downloads/details.aspx?FamilyID=4f728263-83a3-464b-bcc0-54e63714bc75&DisplayLang=pl
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c6504fd9-5e2c-45bf-9424-55d7c5d2221b&displaylang=pl

Wszystko to jest co prawda instalowane z przeglądarką ale z jakichś powodów może uległo uszkodzeniu. Spróbować nie zaszkodzi.
  • #13 2772989
    kostek6
    Poziom 17  
    Punkt pierwszy działa
  • #14 2773149
    OMAN
    Poziom 24  
    Napisz czy wyświetla Ci się na tej stronie napis "Twoja przeglądarka przeszła pomyślnie test JavaScript"?
  • #16 4542004
    and2maz
    Poziom 10  
    Mam prośbę o informację jak włączyć Java Script w IE. Dziwna rzecz po uruchomieniu odtwarzacza w You Tube wszystko działało natomiast po zmianie filmu pokazał się napis "Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player. "
    Flash Player zainstalowałem zgodnie z instrukcją ze strony Adobe. Nie wiem niestety co zrobić z tym Java Script off. W Mozilli jest to trochę łatwiejsze i na dodatek działa. Kroki polecane powyżej wykonałem ale niestety You Tube nadal nie działa w IE.
    IE 6.0, Java Sun, Win XP.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku wyświetlania zdjęć w galeriach na Allegro.pl podczas korzystania z Internet Explorera 6 na systemie Windows 98. Początkowo użytkownik mylnie łączył problem z Javą, jednak wyjaśniono, że galeria korzysta z JavaScript, a nie Javy. Zalecane jest sprawdzenie i włączenie obsługi skryptów w opcjach internetowych (Panel Sterowania > Opcje internetowe > Zabezpieczenia > Poziom Niestandardowy > Obsługa Skryptów). Po włączeniu skryptów problem nie ustąpił, więc zasugerowano test działania JavaScript na stronie testowej (http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/jstest.htm), gdzie potwierdzono poprawne działanie. Dodatkowo polecono reinstalację VBScript oraz odpowiednich poprawek Microsoftu, które mogą być uszkodzone lub nieaktualne. W dyskusji podkreślono różnicę między Javą a JavaScript oraz wskazano, że Allegro.pl używa JavaScript do galerii zdjęć. W jednym z postów pojawił się również problem z JavaScript w IE 6 na Windows XP przy odtwarzaniu filmów na YouTube, mimo zainstalowanego Flash Playera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA