logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego nie wyświetlają się obrazki na Allegro? Jak to naprawić?

ss77 28 Cze 2006 11:41 31672 19
REKLAMA
  • #1 2770845
    ss77
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Jak w temacie- nie wyświetla mi obrazków czym to może być spowodowane?
    Jeśli nie ten dział to sorki
  • REKLAMA
  • #2 2770901
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Może podasz jakiej przegladarki uzywasz. Wróżek nie ma.
  • REKLAMA
  • #3 2770927
    ss77
    Poziom 12  
    firefox 1010
  • #5 2770987
    ss77
    Poziom 12  
    nic z tego-
  • #6 2771001
    max_gg
    Poziom 26  
    Ocena: 26
    Menu "Narzędzia"->Opcje->zakładka "Treść" - sprawdź, czy zaznaczona jest opcja "Pobieraj obrazki" i odznaczona ta pod nią ("wyłącznie z pierwotnego serwera")

Ale poza tym - rzeczywiście, zainstaluj nowszą wersję FF -> z linii 1.0.x będzie z ósemką na końcu, lub 1.5.x to z czwórką na końcu...

Pozdrawiam!

Marcin "Max" G.
  • #7 2771425
    ss77
    Poziom 12  
    W opcjach jest jak napisałeś, zainstalowałem wersję najnowszą i dalej nic....

Dodano po 51 [minuty]:

i co z tym fantem zrobić?

Dodano po 11 [minuty]:

a jak zciągnę obrazek z jakiejś strony i skopiuję go na pulpit to go normalnie otwieram np. programem windowsowskim do odczytu faxów czy coś takiego....
  • #8 2773546
    ss77
    Poziom 12  
    może dzisiaj ktoś mi podpowie???

Dodano po 4 [godziny] 34 [minuty]:

co z tym zrobić?
    pomocy

Dodano po 42 [minuty]:

pomocy! co zrobić???

Dodano po 1 [minuty]:

i co dalej?
    :arrow: Kolego jak będziesz się tak zachowywał i będziesz tak nachalny jak obecnie to sądzę że tylko to uzyskasz że temat wyląduje w koszu , a Ty coś zarobisz , ale TEGULAMINOWEGO (zobacz jak wygląda Twój post ) :!: (TJT)
  • #9 7467796
    spider_net
    Poziom 19  
    Ocena: 61
    Odświeżę nieco temat gdyż od dłuższego czasu mam problem z przeglądaniem Allegro przez Operę.

Problem występował kiedyś w operze wersji 9, a także w najnowszej wersji 10. Także po formacie dysku i zainstalowaniu Opery na "świeżym" systemie.
    Przeszukałem to forum, jednak nie znalazłem rozwiązania...

Problem polega na tym, że podczas przeglądania aukcji serwisu Allegro często nie wyświetlają mi się obrazki. Problem widoczny jest na zrzucie poniżej.

Jeśli klikne na miniaturki poniżej zdjęcia kilkukrotnie w końcu jednak zdjęcie się załaduje. Jednak jest to nieco uciążliwe.

Czy ktoś z was ma pomysł na rozwiązanie problemu?
  • REKLAMA
  • #10 7468184
    mrsebolo
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Spróbuj odinstalować Opere, usunąć wszelkie pozostałości - rejestr + foldery, a następnie dokonać ponownej instalacji najnowszej wersji.

Używam wersji 1010 i ten problem u mnie nie występuje, tak więc albo to wina konfiguracji Twojej przeglądarki, albo ingerencja jakiegoś oprogramowania blokującego skrypty - o ile takowego używasz.
  • #11 7468442
    spider_net
    Poziom 19  
    Ocena: 61
    mrsebolo napisał:
    Spróbuj odinstalować Opere, usunąć wszelkie pozostałości - rejestr + foldery, a następnie dokonać ponownej instalacji najnowszej wersji.

Używam wersji 1010 i ten problem u mnie nie występuje, tak więc albo to wina konfiguracji Twojej przeglądarki, albo ingerencja jakiegoś oprogramowania blokującego skrypty - o ile takowego używasz.

Jak już wyżej napisałem problem występuje także na świeżo zainstalowanym systemie. Dotyczy zatem większej ilości osób korzystających z Opery. Btw. wcześniej korzystałem z innego pakietu ochronnego komputer (antywirusa), teraz mam też inny. Problem jednak jest ten sam.
  • #12 7864412
    gojik
    Poziom 11  
    to nie jest kwestia przeglądarki....

1. sprawdź ustawienia proxy...

2. jakiego masz dostawcę internetu?
  • #13 7954572
    aragoth
    Poziom 14  
    Wygląda na to, że to jednak JEST kwestia przeglądarki. Te same aukcje pod Operą otwierają się bez zdjęć, podczas gdy IE pokazuje zdjęcia prawidłowo. Oczywiście dostawca internetowy w obu przypadkach ten sam, nie korzystam też z proxy.
  • #14 7956752
    cmurek
    Poziom 16  
    U mnie podobny problem został rozwiązany poprzez zainstalowanie na nowo javy i flasha. A właściwie aktualizacji do nowszysch wersji. Spróbuj.
  • REKLAMA
  • #15 8127473
    kkw
    Poziom 11  
    Mam podobny problem z Operą 10.53 (Windows 7). Na wielu aukcjach na Allegro nie wyświetlają się obrazki. Zainstalowałem nawet Operę na czystej maszynie wirtualnej (XP) i efekt ten sam. IE 6.0 i Firefox 3.6.3 sobie radzą.

Strasznie to irytujące. Rozwiązał ktoś ten problem?
  • #16 9061862
    elcia123
    Poziom 1  
    Witam :)

Mój znajomy miałam taki problem - przeglądając samochody na allegro, szybko klikając myszką "sprawił" iż znikło mu część zdjęć/obrazków na tej stronie (ma przeglądarkę Firefox). Oczywiście na explorerze obrazki się wyświetlały ale na mozilli nie :) Tak więc, jeśli też macie taki problem warto coś sprawdzić:

będąc na tej stronce gdzie nie wyświetlają wam się obrazki/zdjęcia kliknij na pasek NARZĘDZIA - OPCJE - pojawia się okienko opcji i tam należy wejść w zakładkę TREŚĆ :) tam po lewej stronie powinna być pozycja POBIERAJ OBRAZKI AUTOMATYCZNIE, natomiast po prawej WYJĄTKI :) tak więc klikamy na WYJĄTKI - pojawia nam się kolejne okienko gdzie należy sprawdzić czy w pozycji WITRYNA jest jakaś np. "nazwa" związana z allegro typu img02.allegroim... (coś takiego) :) Jeśli tak, to należy to zaznaczyć i kliknąć USUŃ WITRYNĘ. Następnie odśwież stronkę i jeśli to pomogło tzn. że przez przypadek zablokowałeś/łaś sobie obrazki właśnie z tego serwera ;)

Mam nadzieję że komuś pomogłam - pozdrawiam! ;)
  • #17 9064392
    LED5W
    Poziom 34  
    Ocena: 162
    elcia123 napisał:
    Mój znajomy miałam taki problem
    Dobre. :D
  • #18 9066258
    wajsxy
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    spider_net napisał:
    Odświeżę nieco temat gdyż od dłuższego czasu mam problem z przeglądaniem Allegro przez Operę.

Problem występował kiedyś w operze wersji 9, a także w najnowszej wersji 10. Także po formacie dysku i zainstalowaniu Opery na "świeżym" systemie.
    Przeszukałem to forum, jednak nie znalazłem rozwiązania...

Problem polega na tym, że podczas przeglądania aukcji serwisu Allegro często nie wyświetlają mi się obrazki. Problem widoczny jest na zrzucie poniżej.

Jeśli klikne na miniaturki poniżej zdjęcia kilkukrotnie w końcu jednak zdjęcie się załaduje. Jednak jest to nieco uciążliwe.

Czy ktoś z was ma pomysł na rozwiązanie problemu?

U mnie identyczna sytuacja.
    Operka w wersji 11, wcześniej była 10, instalowane kilkakrotnie, również na czysty system (win7 64bit), instalowane najnowsze dodatki typu flash player itp,
    aktualnie mam dostęp do neta z tp jak i z netii i lipa, opera zawsze zachowuje się tak jak kolega wyżej napisał, z ff nie mam tego problemu.
  • #19 9066924
    moddyy
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    Włącz javascript w preferencjach dla witryny będąc na stronie allegro. Jeszcze narzędzia wyczyść historię przeglądania wciśnij szczegóły zaznacz wszystko i usuń .Jeżeli opera była aktualizowana od wczesnych wersji to najlepiej odinstalować i wywalić wszystkie foldery związane z operą i instalacja najnowszej.
  • #20 9450421
    Yarko11
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Szczególne podziękowania dla elcia123 za pozornie małą podpowiedź , która uratowała mi życie .
    DUUUUUUUUUUUUŻY buziak ...fotki w Mozilli wróciły.
    Yarko11

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy zgłaszają problem z niewyświetlaniem się obrazków na serwisie Allegro, głównie podczas korzystania z przeglądarek Firefox i Opera. W przypadku Firefoksa sugerowano aktualizację do nowszej wersji (np. 1.5.0.4) oraz sprawdzenie ustawień w menu "Narzędzia" → "Opcje" → "Treść", aby opcja "Pobieraj obrazki automatycznie" była włączona, a w wyjątkach nie blokowano serwerów Allegro. Problem nie ustępował mimo aktualizacji i reinstalacji przeglądarki. W przypadku Opery (wersje 9, 10, 10.53, 11) problem występował nawet na świeżo zainstalowanym systemie i czystej instalacji przeglądarki, podczas gdy Internet Explorer i Firefox wyświetlały obrazki poprawnie. Sugerowano odinstalowanie Opery wraz z usunięciem pozostałości, aktualizację Javy i Flasha oraz włączenie JavaScriptu. Problem może być związany z konfiguracją przeglądarki, blokadą skryptów lub ustawieniami proxy, choć w niektórych przypadkach proxy i dostawca internetu były wykluczone. Rozwiązaniem okazało się usunięcie blokad obrazków w ustawieniach Firefoksa oraz aktualizacja oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA