logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Sony VIDEO 8 XR Handy Cam - Jak naprawić prześwietlenia obrazu?

JIN5 18 Cze 2006 15:23 1511 4
REKLAMA
  • #1 2739847
    JIN5
    Poziom 11  
    Witam!
    Posiadam kamere analogowom SONY HANDY CAM VIDEO 8 xr, bawilem sie tunerem telewizyjnym i ustawialem rozne parametry typu jasnosc kontrast itd. Po odlaczeniu kamery od PC kamera przeswietla wszystko, jedynie na trybie zdjec sportowych mozna krecic jedynie tylko w pomiesczeniu natomiast na zewnatrz gdy jest troche wiecej swiatla to wszystko przeswietla.
    Czy macie jakis porgram ktorym by sie to dalo ustawic? Co z tym zrobic?
    Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2741889
    Tadmen
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Wiesz, jak na przełomie lat 60 i 70 ubiegłego wieku uczyłem się rachunku prawdopodobieństwa, było to dla mnie mniej skomplikowane niż twój opis uszkodzenia jakieś tam kamery SONY.
    Jesli chcesz aby ktoś Ci pomógł to przede wszystkim napisz jaki to model
    kamery bo cytuję"SONY HANDY CAM VIDEO 8"to jest logo kamer SONY od niepamietnych czasów.
    Oprócz tego, dokładniej opisz uszkodzenie, bo z twojego opisu raczej wynika że masz sklejoną przysłone, a nie uszkodzoną elektronikę.
  • REKLAMA
  • #3 2741987
    JIN5
    Poziom 11  
    Nie znam dokladnego modelu ale na allegro znalazlem taka sama kamerke tylko ze z zoomem 40 X a ja mam 200 x i ona nazywa sie SONY CCD-TR1100E.

To jak sie ma sklejono przyslone to co trzeba zrobic?

Dodano po 2 [minuty]:

Tadmen napisał:

Oprócz tego,dokładniej opisz uszkodzenie,bo z twojego opisu raczej wynika że masz sklejoną przysłone,a nie uszkodzoną elektronikę.

Jak juz pisalem kamera przeswietla jak jest wiecej swiatla.Np na trybie auto mam przeswietlona twarz,jezeli przelacze na tryb sportowy to mam juz dobra,ale jezeli wyjde na dwor to juz przeswietla.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2743628
    dwroblewski
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Witam, kolega Tadmen ma racje nie chodzi przeslona a przyczyn moze byc kilka od najczesciej spotykanych jak kolega wyzej wspomnial sklejonych przeslon i tu sie klania demontarz kamery i oczywiscie obiektywu prawie na czesci pierwsze, jesli nie masz doswiadczenia z kamerami radze oddac fachowcowi do naprawy,pozdrawiam.
  • #5 2746991
    JIN5
    Poziom 11  
    Rozkrecilem kamere,scignelem panel boczny i na zdjeciach widoczny jest caly obiektyw

Pytanie:

Od ktorej strony zaczac demontaz zeby dotrzec jaknajszybciej do tej przeslony?

PS:czy to byl zbieg okolicznosci ze jak sie bawilem w skypie i stawialem parametry na pc to od tamtego czasu nie dzila mi prawidlowo kamera.

---------------------------------------------------------

Wczoraj wieczorem bawilem sie przyciskiem na kamerze tzw expozure,obiektyw skierowalem w kieunku zapalonej latarki,probowalem sciemiac obraz expozure.Po wylaczeniu tej funkcji kamera sciemnila obraz ze swiatlo z latarki nie przeswiellao , ale za chwile kamera samoczynnie powrocila do poziomu ze wszystko byllo przeswietlone

------------------------------

SPRAWDZILEM DOKLADNY ODEL KAMERY TO: CCD-TR511E
REKLAMA