logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie urządzenie do automatycznego restartu AP przy spadku napięcia?

tom2130 20 Cze 2006 12:14 1113 1
REKLAMA
  • #1 2746011
    tom2130
    Poziom 2  
    Czy ktos slyszal, lub ma jakis namiar na urzadzenie/uklad ktory w wyniku spadku napiecia rozlaczy prad i wlaczy ponownie po np 15s???
    Chodzi o to zeby uniknac wieszania sie AP zamontowanych na jednym z osiedli w blokach.
    Dodam ze szukalem juz :) Jednak za bardzo nie wiem czego szukac. Moze ktos mnie naprowadzi :)

Moderowany przez McRancor:

Przeniosłem z Mikrokontrolery

• REKLAMA
  • #2 2755670
    Mefi_sc
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    powiem tak jesli chcesz ontrolowac napiecie, to pytanie z której strony, od strony sieci, czy Apeka, jesli z obu , to znająć zycie koszt takiego urządzonka bedzie przewyższał koszty apeka, wiec skórka za wyprawke.
    Proponuje wykołowac mocniejszy zasilacz do AP, bo zazwyczaj 50% zwisów tego sprzętu to wina zasilania, ze nie wyrabia.
    Mozesz ewentualnie poszukać na allegro jakiegoś sterownika programowalnego, który bedzie ci co jakis czas resetował ( np co 12h)

Ale to nie to o co ci chodzi, no chyba szukac sterownika na jakimś uC, co bedie porównywał ci zadane wartości z aktualnymi
REKLAMA