logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG WD10130F - pralka nie wykonuje żadnych czynności

vellew 20 Cze 2006 16:57 3554 1
REKLAMA
  • #1 2746985
    vellew
    Poziom 16  
    Ocena: 37
    Witam.
    Mam problem z pralką "LG Intellowasher WD10130F".
    Pralka zachowuje się w następujący sposób:
    Po wybraniu programu i naciśnięciu przycisku start miga dioda sygnalizująca wybrany program. Po 15 mignięciach zaczynają migać wszystkie diody po prawej stronie panela sygnalizacyjnego. Pralka nie wykonuje żadnych czynności, nie blokuje drzwi, blokada sprawna. Jedyną nieprawidłowością, jaką stwierdziłem, było zatkanie węża dozownika - zbiornik. Wąż odetkany.

Podejrzewam, że są to objawy zablokowania się programatora elektronicznego lub blokady pralki przed niepowołanym uruchomieniem, np. przez dzieci, bo chyba ma tą funkcję, sądząc po symbolu na pulpicie. Jaka jest możliwość zresetowania programatora i odblokowania funkcji użytkowych pralki? Proszę o wszelkie informacje na temat ewentualnie jakąś dokumentację lub instrukcję.
  • REKLAMA
  • #2 2876522
    Wnek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Miałem ten sam problem, ale już sobie poradziłem. Tylko trzeba dużo nerwów.
    Wyciągnij elektronikę z przedniego panelu. Jest zalana żywicą. Cała naprawa zajęła około dwóch godzin. Trzeba wyskrobać żywicę wokół płytki i delikatnie wyciągnąć elektronikę, tylko bardzo delikatnie. Jak wyciągniesz, to popatrz pod 2 czarne przekaźniki obok transformatora. U mnie był wypalony lut i znalazłem jeszcze 3 zimne luty. Poprawiłem i pralka jak nowa. Powodzenia!
REKLAMA