logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć simlocka z Motorola C550? Program nie działa, co robić?

diodzik88 20 Cze 2006 19:07 1293 7
REKLAMA
  • #1 2747419
    diodzik88
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witam
    wiem że temat był parę razy poruszany na forum chodzi o simlocka
    ale w żadnym nie było dokładnie był załanczany jedynie program który nie chodzi :/niby wszystko wyskakuje ze połączone i DONE ale nic simlock dalej jest mam kabel usb i plsss napiszcie jak ściągnąc tego simlocka w temacie program o kturym pisalem wyżej :
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=1523467#1523467 morze cos nie tak robię ??
    trzymam przyciski niby nic nie wyskakuje cały czas czarny ekran ale prgogram się łączy z telefonem telefon aktualnie chodzi w plusie morze jest jakiś kalkulator ?? nie wiem proszę o odpoiedź
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2748853
    diodzik88
    Poziom 13  
    a kliknełeś chocaż na liinka który zamieściłem ???
    dałeś tan sam program a on nie działa !!!!!
    sterowniki są inne bo ja miałem od PST ale zainstalowałem i dalej nic
    w załączniku co mi wyskakuje w programie
    ale jak włoże kartę innej sieci niź plus to wyskakuje
    podaj kod specjalny: czyli simlock dalej siedzi :/
    Załączniki:
    • Jak usunąć simlocka z Motorola C550? Program nie działa, co robić? a.JPG (21.99 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2748919
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Klikalem na linke, ale sama nazwa nieznacznie na roznych stronkach sie rozni, poza tym schwantz, "fake" by usunal z downloadu. Nie mam porownania bo uzywam orginalnych urzadzen. Nie widze problemu, nie "punktowalem". Tylko wrzucilem linke. Sterowniki chociazby sa idealne wlasnie dla tego modelu. :D

Na powyzszym linku lezy jeszcze jeszcze w downloadzie zwitaminizowany vygis - lg,...., zulea do motoroli,........ i inne . Mysle ze sama nazwa stronki paru osobom sie przyda.

Szukaj Dalej. Pozdrawiam.

"Kalkulatorka" nie znajdziesz zadnego i cale szczescie ze nie ma.
  • #5 2752782
    diodzik88
    Poziom 13  
    no ludzie nie ma innego programu ??
    albo co mam tutaj zrobic ??
    i jeszcze jedno pytanie jak np zmienie flesha
    czy to śćiągnie simlocka ???
  • #6 2752814
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Niestety nie. Flashem (moonsterem) mozesz tylko zalozyc simlock, jezeli zawiera w sobie. Sciagnac flashem nie.
  • #7 2771781
    maxxx56
    Poziom 13  
    to pozostaje Ci serwis w którym mają Smart-Clipa
  • REKLAMA
  • #8 2773259
    Bibkoks
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    No ajk byts wgral jakiegos monstera<bez smoka> to oczywiscie ze smoka ci zdejmie. Ale ja uzywalem tego proga kiedys i bez problem a zdjol smoka:). choc moze pobawil bys sie jeszcze flashbackupem a nei odrazu smigal po servisach i placil kase:)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu usunięcia simlocka z telefonu Motorola C550 przy użyciu dostępnych programów. Użytkownik zgłasza, że program wskazany w linku nie działa poprawnie – mimo komunikatu o połączeniu i zakończeniu operacji simlock pozostaje aktywny. Proponowane rozwiązania obejmują użycie programu Motorola-unlocker wraz ze sterownikami dedykowanymi do tego modelu. Jednakże nie ma dostępnego kalkulatora kodów do simlocka dla tego telefonu. Próba zmiany flasha (np. za pomocą Moonstera) nie usuwa simlocka, a jedynie może go nałożyć, jeśli jest zawarty w pliku flash. Ostatecznie sugerowane jest skorzystanie z serwisu oferującego Smart-Clip do odblokowania simlocka. W dyskusji podkreślono, że oryginalne narzędzia i sterowniki są kluczowe, a niektóre programy dostępne w sieci mogą być nieefektywne lub fałszywe.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA