logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola C550 – nieudane zdjęcie simlocka przez Moto Unlocker, co zrobić?

guciek1991 12 Maj 2007 01:24 1712 9
REKLAMA
  • #1 3875455
    guciek1991
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    Witam
    Otoz motka cos nie chciala wchodzic w bl wkoncu zalapala stery wszystko sie zaistalaowalo i po wlaczeniu moto unlocker wyswietla
    RFone found :-)
    Connected SUCKesfully, performing cumming :D
    Done :-)
    niby wszysko pieknie simlock ma byc sciagniety a on nadal siedzi. Prosze o jakas rade co zrobic??
  • REKLAMA
  • #2 3876178
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    sproboj tym
    Załączniki:
    • CXXX c550 .rar (254.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 3878759
    guciek1991
    Poziom 26  
    dalej simlock siedzi pokazuje to co wyzej po wlozeniu kart obcej i wpisaniu pina pokazuje sim odblokowano i ograniczenie uslug czy cis takiego.Co moze byc ? nie instalowalem tych sterow bo juz mam zainstalowane
  • REKLAMA
  • #4 3878822
    pinout
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    spróbuj tym:
  • REKLAMA
  • #5 3878872
    guciek1991
    Poziom 26  
    w tym znowu tylko tyle Connecting to phone ...
    Switching to P2K mode ...
    ERROR: Could not connect

tel w trybie bl nie wykrywany a jak go wlacze to pokaze to co u gory i brak komunikacji
  • #6 3878903
    pinout
    Poziom 16  
    wprowadź telefon w tryb serwisowy - wciśnij *#power (czerwona słuchawka)
  • REKLAMA
  • #8 3878938
    pinout
    Poziom 16  
    podłącz wyjmij i włóż baterie - kombinuj ale wiem że w c550 ciężko zdjać simlocka po kablu, tylko te starsze c550 dało sie odblokować tym cxxxUnlock, kup sobie "Motorola Cxxx Clip" i bez komputera zdejmiesz - ja taki mam, wystarczy tylko podłączyć potem mignie trzy razy niebieska dioda na clipie i po simlocku - na 100% tym clipem zdejmiesz!!! szukaj na allegro tanio można kupić, bo tutaj kosztuje 80zł to ten drugi od góry:
    http://www.gsm-sklep.pl/index.php?cPath=14
  • #10 3880451
    pinout
    Poziom 16  
    nie zdejmiesz tego simlocka samym kablem - musisz mieć box-a lub tego clipa!!! też tak kombinjowałem ale nici z tego były - nawet zaniżałem wersje softu ale nic to nie dało

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik próbuje zdjąć simlock z telefonu Motorola C550 za pomocą programu Moto Unlocker. Pomimo komunikatów o pomyślnym połączeniu i wykonaniu operacji, simlock pozostaje aktywny, a po włożeniu obcej karty SIM pojawia się komunikat o ograniczeniu usług. Próby połączenia w trybie BL i serwisowym (*#power) nie przynoszą efektu, telefon nie jest wykrywany przez program w tych trybach. W odpowiedziach zalecane jest użycie specjalistycznego sprzętu, takiego jak "Motorola Cxxx Clip" lub box serwisowy, ponieważ simlock w modelu C550 trudno zdjąć samym kablem i oprogramowaniem. Użytkownik informuje, że mimo prób i nawet obniżania wersji oprogramowania, simlock nadal nie został usunięty.
REKLAMA