logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polsat Cyfrowy - jakie kanały darmowe dostępne od razu po instalacji?

mati_n 20 Cze 2006 21:13 26791 16
REKLAMA
  • #1 2745796
    mati_n
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam problem i pytanie odnośnie instalacji zestawu Cyfrowego Polsatu. Otrzymałem zestaw (czaszę i dekoder) i podobno dopiero w ciągu 48 do 72 godzin po podłączeniu otrzymam sygnał zwrotny. Natomiast od zaraz mogą być dostępne kanały darmowe np. TV Puls, Viva Polska. Ktoś się orientuje jakie to jeszcze są te kanały darmowe ? W ogóle jak to jest z tym czekaniem na sygnał ?
  • REKLAMA
  • #2 2745838
    niedzwiedz77
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    aktywacja dociera w przeciągu 24h a w praktyce 90min .Po zainstalowaniu zestawu powinien on być na kanale 11 to jest polsat sport na tym kanale jest nadawana aktywacja .pytanie jaki masz tuner i czy masz już kanały niekodowane. wskażnik sygnału w tunerach działa z pewnym opużnieniem a w kilku modelach potrafi się zwiesić więc trzeba się uzbroić w cierpliwość i co jakiś czas wyłączać wskażniki ponownie go uruchamiać.
  • #3 2746447
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Niekodowane są jeszcze np: TVP Polonia, TVP Kultura, Polonia 1, Tele 5 z satelity Hot Bird i np. Tv Trwam i TVP 3 z satelity Astra. Łącznie jest kilkanaście takich programów.
  • REKLAMA
  • #4 2746567
    mati_n
    Poziom 2  
    niedzwiedz77 napisał:
    aktywacja dociera w przeciągu 24h a w praktyce 90min .Po zainstalowaniu zestawu powinien on być na kanale 11 to jest polsat sport na tym kanale jest nadawana aktywacja .pytanie jaki masz tuner i czy masz już kanały niekodowane. wskażnik sygnału w tunerach działa z pewnym opużnieniem a w kilku modelach potrafi się zwiesić więc trzeba się uzbroić w cierpliwość i co jakiś czas wyłączać wskażniki ponownie go uruchamiać.

Co to znaczy, że w praktyce tylko 90 minut :?:
  • #5 2746643
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Jeżeli antene masz dobrze ustawioną i tuner jest odpowiednio skonfigurowany to karte powinni Ci uaktywnić bardzo szybko(trwa to kilkanaście minut)
  • REKLAMA
  • #6 2747912
    mati_n
    Poziom 2  
    Po zamontowaniu i podłączeniu zestawu cyfrowego polsatu na ekranie telewizora pojawia się taki napis: "Informacja systemowa: szukam sygnału". W czym tkwi problem ? Co może być przyczyną ? Bo nie ma nawet tzw. darmowych kanałów typu Puls.
  • #7 2748074
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Najpierw trzeba prawidłowo ustawić antenę na Hot Birda.
  • #8 2748873
    Topax
    Poziom 11  
    Pokombinuj z ustawieniem anteny. Ja ustawiałem antenę "na czuja" bacznie obserwując TV. Teraz mam programy CP oraz kilkaset innych, niekodowanych zagranicznych programów z HotBirda.
    Powodzenia!
  • #9 2749910
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Upewnij się jak "patrzą" w niebo anteny satelitarne w okolicy i ustaw podobnie - to regulacja zgrubna. Dokładną regulację, bez miernika sygnału sat, tak jak poleca kolega Topax, obsrewując obraz na ekranie TV.
    (Jeśli możesz, to ustaw kanał niekodowany np. TV Polonia i delikatnie reguluj antenę, aż do uzyskania odbioru.)
  • #10 2905811
    skymaster
    Poziom 10  
    Ja tez jestem posiadaczem cyfrowego polsatu i jakoś od razu po podło ńczeniu dekodera co tv działały mi wszystkie kanały!:)
  • #11 3003576
    seba0101
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Bo pewnie twój sprzęt był już używany i dlatego miałeś z góry zrobioną aktywację.
  • REKLAMA
  • #12 3004029
    panwitan
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    musi być bardzo silny sygnał z anteny tylko do aktywacji potem może być słabszy idz do kogoś kto ma ustawioną antene przez firmę albo bardzo silny sygnał i tam zrób aktywacje pozdrowenia
  • #13 3004270
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Ludzie spójrzcie na daty postów,po co odgrzewacie takie stare tematy.Gość pewnie już dawno ma ustawioną antene.Chyba że nabijacie sobie posty.
  • #14 5684095
    magda86
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    prosze o pomoc! na ekranie wyświetla się inf brak sygnału z anteny.... co zrobić by go złapać ??? spr. konfiguracje lub połaczenie dekodera. co mam zrobic?
  • #15 5684535
    megakreator
    Poziom 19  
    Ocena: 57
    nie męcz się, wezwij serwis wyregulują za 30-40zł i po sprawie.
  • #16 5798866
    karolaa
    Poziom 1  
    Hej wszystkim, mam mały problem związany z instalacją CYFROWEGO POLSATU. Wszystko podłączyłam prawidłowo, po około 2 godzinach miało wszystko być ok, ale cały czas na ekranie telewizora widnieje SZUKAM SYGNAŁU. Czy mieliście podobne problemy?
  • #17 5802963
    megakreator
    Poziom 19  
    Ocena: 57
    Trzeba ustawić antene na odpowiedniego satelite.

Podsumowanie tematu

✨ Po instalacji zestawu Cyfrowego Polsatu (czasza i dekoder) aktywacja sygnału zwrotnego powinna nastąpić w ciągu 24 godzin, często nawet w około 90 minut, pod warunkiem prawidłowego ustawienia anteny satelitarnej na satelitę Hot Bird oraz odpowiedniej konfiguracji tunera. W czasie oczekiwania na aktywację dostępne są kanały niekodowane, takie jak TV Puls, Viva Polska, TVP Polonia, TVP Kultura, Polonia 1, Tele 5, TV Trwam oraz TVP 3, które można odbierać z satelitów Hot Bird i Astra. Problemy z komunikatem "szukam sygnału" najczęściej wynikają z nieprawidłowego ustawienia anteny lub słabego sygnału. Zaleca się regulację anteny metodą obserwacji obrazu na ekranie telewizora, ewentualnie porównując ustawienie z innymi antenami w okolicy lub zlecając profesjonalną regulację serwisowi. Wskaźniki sygnału w tunerach mogą działać z opóźnieniem lub się zawieszać, co wymaga cierpliwości i ponownego uruchamiania wskaźników. Silny sygnał antenowy jest kluczowy do szybkiej aktywacji karty. Używany sprzęt może mieć już wstępnie aktywowane kanały.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA