logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyjście na zmieniarkę w radiu samochodowym BMW REVERSE RDS

bartelik1 21 Cze 2006 13:44 4800 3
REKLAMA
  • #1 2749933
    bartelik1
    Poziom 1  
    Nie mam pojęcia, czy radioodtwarzacz fabryczny w BMW E-36 ma wyjście na zmieniarkę CD (BMW REVERSE RDS). Jeśli ktos wie, proszę o pomoc. Z góry dziękuję...

• REKLAMA
  • #2 2750098
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Nie ma i ten model nie steruje zmieniarką.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3977827
    TheNut
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Dostałem od znajomego takie samo radio jak to na zdjęciu powyżej.
    Niestety leżało ono ładny kawałek czasu gdzieś na dnie szafy.
    Chociaż jest to radio samochodowe, chciałem przerobić je na radio domowe.
    Niestety na samym początku mam problemy.
    Postępując zgodnie z instrukcją i podpinając +12V do bolca nr 5, a -12V do bolca nr 15 nic się nie dzieje. Zero reakcji...
    Gdy podepne minus do 15 a plus do 13, włącza się podświetlanie radia.
    Podpinając do innych bolców, na tzw. miotełkę, czasem zaczyna migać dioda od sygnalizacji zasilania. Możliwe, że problem jest w tym, że poprzedni użytkownik radia dorobił sobie dodatkowe wyjście zakończone wtyczką (chyba ona nazywa się ISO).
    Na 15 bolców, 3 są nie podłączone...

Ale nie mam pojęcia.
    Może ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu. Może jesteście w posiadaniu schematu radia.
  • #4 3980166
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ta wyczka nazywa się SubD, to typowe złącze ale do komputerów a nie do radii. Wywal rzeźbę o podłącz jak się należy do właściwych pinów radiam zgodnie z opisem złącza BMW. "Podpinając do innych bolców, na tzw. miotełkę, czasem..." u mnie za takie coś dostałbyś w łeb, to nie spawarka czy inne trywialne urządzenie, możliwe że już masz po radiu choć zachowuje się jeszcze poprawnie. A najlepiej zleć tą robotę komuś kto się na tym zna bo widzę że pojęcia nie masz za grosz. Radio ma dwa plusy, stały do pamięci i po kluczyku a podświetlanie załącza trzecim plusem i reguluje samo bo ma czujnik oświetlenia wnętrza. Jest to model kodowany. A nim zadasz pytanie jakiego użyć zasilacza to poczytaj uważnie posty bo było o tym wiele razy.

SławeK
REKLAMA