logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacnianie sygnału WiFi w mieszkaniu – sposoby na lepszy zasięg wireless

TARLEC 21 Cze 2006 19:13 3034 6
REKLAMA
  • #1 2750983
    TARLEC
    Poziom 2  
    KORZYSTAM Z INTERNETU PRZEZ WIRELESS LECZ NIE W KAZDYM POMIESZCZENIU MIESZKANIA MAM ZASIEG. CZY JEST MOZLIWOSC WZMOCNIENIA SYGNALU????????
  • REKLAMA
  • #2 2751069
    MaxFm
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    Wiecej szczegołów !!! jak masz podłaczony ten net ? jaka odległośc od bazy? czy sa przeszkody? jaki sprzet masz ?
  • REKLAMA
  • #3 2751886
    ger56
    Poziom 18  
    Ocena: 33
    mocniejsza karta odbiorcza lub mocniejszy nadajnik, sciany mocno tlumia trzeba to wziasc pod uwage
  • REKLAMA
  • #4 2755940
    TARLEC
    Poziom 2  
    SPRAWA WYGLADA NASTEPUJACA
    KORZYSTAM Z CZYJEJS NIE ZABEZPIECZONEJ LINII
    I OGOLNIE NIE WIEM GDZIE NADAJNIK SIE ZNAJDUJE
    BEDE PROBOWAL POGADAC Z SASIADAMI I SIE CZEGOS DOWIEDZIEC ODNOSNIE LOKALIZACJI NADAJNIKA
    MAM TYLKO PYTANIE CZY WYSTEPUJA MOZE WZMACNIACZE ODBIERANEGO SYGNALU
    KORZYSTAM Z LAPTOPA WIEC ZADNA ANTENA CHYBA W GRE NIE WCHODZI?
  • #5 2756234
    MaxFm
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    TARLEC napisał:
    KORZYSTAM Z CZYJEJS NIE ZABEZPIECZONEJ LINII

ojjj nieładnie :|
    TARLEC napisał:
    CZY WYSTEPUJA MOZE WZMACNIACZE ODBIERANEGO SYGNALU

wystepuje ale zwroc uwage na to, że ant. wifi oprocz odbierania takze wysyła sygnał i w przypadku uzycia wzmaka zasiejesz cały eter w poblizu. Tak czy owak wzmakom mowimy NIE!
    TARLEC napisał:
    KORZYSTAM Z LAPTOPA WIEC ZADNA ANTENA CHYBA W GRE NIE WCHODZI?

nie ? a dlaczego ?? przeciez sa karty z wyjsciami na ant. zewn. :|
  • REKLAMA
  • #6 2758072
    TARLEC
    Poziom 2  
    TAK OWSZEM SA KARTY ALE JA MAM KARTE BEZ MOZLIWOSCI PODLĄCZENIA ANTENY ZEWNĘTRZNEJ A CHOCIZBY ZE WZGLEDU NA GWARANCJE KOMPUTERA NIE CHCE JEJ WYMIENIAC O ILE WOGÓLE TAKA MOZLIWOSC ISTNIEJE GDYZ JEST TO WBUDOWANA KARTA SIECIOWA
  • #7 2758139
    manujlo
    Poziom 14  
    ojej ale wzmacniaka i tak nie podlczysz do wbudowanej karty poniewaz wzamcniak i tak musi byc podlaczony do wejscia w karcie wi-fi i potem jeszcze do anteny jesli lapiesz jakis sygnal to znczy ze wystarczylaby ci zawykla anetana... jak nie masz wyjscia z wbudowanej to niestty nic nie zrobisz z tym jednak jest prosty spob kupic karte PCMICA z wejsciem na antene zwenetrza tylko uwazaj na modele ze slabą mocą (przyjmij sobie ze powinno to byc 100mVat) i jakas anene panelowa lub kierunkowa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik korzysta z niezabezpieczonej sieci WiFi, nie znając lokalizacji nadajnika, i poszukuje sposobów na wzmocnienie sygnału w całym mieszkaniu. Wskazano, że ściany tłumią sygnał, a odległość od bazy ma znaczenie. Propozycje obejmują zastosowanie mocniejszej karty sieciowej lub nadajnika oraz anteny zewnętrznej, jednak wbudowana karta sieciowa w laptopie nie posiada wyjścia na antenę zewnętrzną, co ogranicza możliwości. Wzmacniacze sygnału istnieją, ale ich stosowanie jest odradzane ze względu na emisję zakłóceń w otoczeniu. Zalecane jest zakupienie karty PCMCIA z wejściem na antenę zewnętrzną o mocy około 100 mW oraz zastosowanie anteny panelowej lub kierunkowej, co pozwoli na lepszy odbiór sygnału w pomieszczeniach o słabym zasięgu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA