logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Flatron 775 FT - Obraz zwęża się i zmienia po stuknięciu monitora

slawoslaw 21 Cze 2006 23:35 1139 5
REKLAMA
  • #1 2751920
    slawoslaw
    Poziom 18  
    Ocena: 14
    witam. ostatnio mam dziwne problemy z obrazem w moim monitorze.Mianowicie obraz się zwęża w poziomie jak i w pionie. Dodatkowo dzisiaj zaczął pomniejszać się całkowicie do 2 cm w pionie w poziomie prawie nic. Dodatkowo gdy go pukne z boku lub z góry to powiększa się i pomniejsza. Co mogę z tym zrobić od czego mogę zacząć? Dodam jeszcze że monitor jest z 2001 roku . Pozdrawiam
    Sławek
  • REKLAMA
  • #2 2752010
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Witam!
    Nawet nie przeszukałeś forum - wpisz w wyszukiwarkę swój model monitora (samo 775FT wystarczy, choć jest to tylko nazwa handlowa, a nie dokładny model). Znajdziesz bardzo dużo postów - poczytaj co jest przyczyną większości problemów w monitorach LG (problem opisywany do znudzenia).

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2752315
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    Jasne szukaj to podstawa.
    Ponadto działa na wstrząsy czyli jak to w LG popraw na początek zimne luty w odchylaniu pionowym i poziomym.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2761833
    slawoslaw
    Poziom 18  
    przelutowałem prawie cała płyte monitora. Zauwazyłem jak nawet delikatnie ( co podkreślam bardzo delikatnie) popukam w radiator odchylania pionowego to obraz się zwęża, przy okazji zkacząc. Pozniej pukne mocniej i wraca do normy. Teraz jak zamknąłem bude, jak monitor jest zimny to obraz jest wąski i potrzebuje jakis 5-10 minut aby dojśc do swojej nominalnej geometri. Czy to tranzystory HV nawalają ? Co przy okazji mogę jeszcze sprawdzić?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 2762307
    slawoslaw
    Poziom 18  
    ta porada to strzał w 10. tyle tylko że przelutowałem je wcześniej i nic to nie dało. Dopiero jak wylutowałem i wlutowałem jeszcze raz. i wszystko wróciło do normy .Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
    Sławek
REKLAMA