logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony XR-C33R - jak działa logika zapłonu i włączanie radia?

szeryfff 22 Cze 2006 18:37 2539 10
REKLAMA
  • #1 2754063
    szeryfff
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    jak to jest z logika zaplonu w tym radiu? tzn chodzi mi o to czy mozna wlaczyc to radio bez plusa po stacujce, bo ja zauwazylem ze radio wlacza sie tylko jak sa dwa plusy, a jak sa dwa to nie moge go wylaczyc, jak wciskam OFF to pokazuje sie zegarek i jakies tam animacje, dluzsze przytrzymanie OFF tez nie pomaga. wychodzi na to ze to radio mozna wlaczac tylko z zaplonem?

pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2755541
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 2755623
    szeryfff
    Poziom 24  
    dzieki za odpowiedz :) wszystko sie zgadza, tylko jak podlacze dwa plusy na stalew to nie moge radia wylaczyc, pokazuje sie zegar i koniec :(
  • REKLAMA
  • #4 2755674
    commor
    Poziom 25  
    Ocena: 127
    od spodu radyjka przełącz przełącznik z A->B lub odwrotnie...powinno to Ci pomóc..
    pozdr.
    commor
  • #5 2755685
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2756041
    szeryfff
    Poziom 24  
    oki poszukam :) wiem tylko ze przy kostce jest zworka, ale nia zmienia sie plusy do zasilania:) w kazdym razie dzieki :)
  • REKLAMA
  • #7 2764330
    commor
    Poziom 25  
    Cytat:
    ...jest zworka, ale nia zmienia sie plusy do zasilania :) ...

Żeby ta zworka o której wspominasz zamieniała plusy musiałbyś mieć podłączone jak się należy...tzn. dwa plusy osobno...
    A ciut powyżej napisałeś, że masz dwa razem...też tak można, ale zworka pomimo zmiany jej położenia - NIE ZADZIAŁA.
    pozdr.
    commor
  • #8 2764513
    szeryfff
    Poziom 24  
    wiem wiem, z tym podlaczeniem dwoch plusow razem to pisalem tylko tak teoretycznie. tylko ze nie moge znalezc zadnego przelacznika A-B :(
  • REKLAMA
  • #9 2764548
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 2764570
    szeryfff
    Poziom 24  
    dzieki, sprawdze :)
  • #11 2764642
    commor
    Poziom 25  
    W mojej "33" przełącznik A->B jest od spodu radia...ale to juz chyba pisałem...
    bo radyjko ma przód, górę, dół, tył, ze 2 boki... szukaj więc od spodu...jest na 100%.
    pozdr.
    commor

PS. Animacje to jeszcze co innego...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio Sony XR-C33R wymaga podłączenia dwóch źródeł zasilania: stałego plusa na przewód żółty (pamięć) oraz plusa po stacyjce na przewód czerwony, aby działało poprawnie. Możliwe są dwie konfiguracje: radio działa tylko po włączeniu zapłonu lub działa stale niezależnie od zapłonu, w zależności od sposobu podłączenia przewodów zasilających. Jeśli oba przewody mają stałe zasilanie, radio włącza się automatycznie i nie można go wyłączyć przyciskiem OFF – zamiast tego pojawia się zegar i animacje. Aby zmienić tę logikę, należy znaleźć i przełączyć przełącznik A-B znajdujący się pod spodem radia, co pozwala na zmianę trybu zasilania. Przed przełączeniem zaleca się odłączenie zasilania. Zworka przy kostce nie zmienia sposobu podłączenia plusów, działa tylko przy prawidłowym rozdzieleniu zasilania na dwa osobne plusy. W menu radia dostępna jest funkcja "demo off", która wyłącza animacje wyświetlane po naciśnięciu OFF.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA