logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes 99 CDI - jak podłączyć alarm i odciąć zasilanie silnika diesla?

Artur Jurkiewicz 23 Cze 2006 10:47 2052 6
REKLAMA
  • #1 2755816
    Artur Jurkiewicz
    Poziom 14  
    Ocena: 78
    Witam wszystkich forumowiczów. Dostałem zlecenie na założenie alarmu do Mrecedesa rocznik 99 z silnikiem cdi. Co do podłączeń to wszystko wiem bo robiłem taki model w benzynie. Ale nie wiem w jaki sposób zrobić gaszenie silnika diesla do których kabli się dobrać? Proszę o podpowiedzi i sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2755869
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    Nie robiłem czegoś takiego ale na logikę rzecz biorąc szukaj przy stacyjce.Jakoś ten samochód musi być gaszony.
  • REKLAMA
  • #3 2755914
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2755999
    Artur Jurkiewicz
    Poziom 14  
    Faktycznie zapomniałem dopisać jaki to model. Mianowicie jest to c klasa.
    Dziękuje za zwrócenie uwagi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2756199
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2757601
    Artur Jurkiewicz
    Poziom 14  
    Wszystko okaże się we wtorek powiadomię o efektach.
  • #7 2767492
    Artur Jurkiewicz
    Poziom 14  
    Dziękuje za podpowiedz kabel rózowo czerwony to był strzał w 10-tkę. Poszło bez problemów.

Podsumowanie tematu

✨ Tematem dyskusji jest podłączenie alarmu w Mercedesie z 1999 roku z silnikiem CDI, a konkretnie sposób odcięcia zasilania silnika diesla w celu jego zgaszenia. Zalecane jest poszukiwanie odpowiednich przewodów przy stacyjce, gdyż tam odbywa się gaszenie silnika. Wskazano, że przecięcie różowo-czerwonego przewodu powinno skutecznie odciąć zasilanie i zgasić silnik, natomiast rozruch jest sterowany przewodem fioletowo-zielonym. Po doprecyzowaniu modelu jako Mercedes C-klasa potwierdzono skuteczność tego rozwiązania, co zostało potwierdzone w praktyce bez problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA