logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmostkować korektor Gerhard GXV 329 do tuby basowej?

tygrys5232 14 Cze 2003 01:20 2187 6
REKLAMA
  • #1 248952
    tygrys5232
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Posiadam taki korektor graficzny z analizatorem widma (4X50 watt) i chciałbym go zastosować kajo wzmacniacz to tuby basowej :arrow: Czy da się go jakoś zmostkować by wykrzesać z niego całą moc na jednym kanale :?:
  • REKLAMA
  • #2 248985
    Hrabol
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    to chyba jest korektor ze wzmaciaczem??? ale jak chcesz z niego wyciagnac 200W to nie da rady mak to kolo 100W
    P.S. ciekawe jaka moc mial na mysli producent
  • REKLAMA
  • #3 249230
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    z tego co pamiętam to to już jest w mostku i ma moc ok. 20W na kanał (optymistycznie patrząc).
  • REKLAMA
  • #4 250097
    tygrys5232
    Poziom 18  
    Więc tak - jest to korektor ze wzmacniaczem. Nie wiem na jakich jest końcówkach mocy, bo bam sobie sprawdził ile on wyciąga (wiem że są cztery).Nie otwieram go, bo i po co - świeci się (niebieski lub uv) i jest sprawny - to po co go wybebeszać. Wracając do mojego pytania - da się go zmostkować czy nie oraz co właściwie daje zmostkowanie wzmacniacza w takim wynalazku ??
  • #5 252340
    djlj24
    Spec od car audio
    Pracuje już w mostku więc nie zmostkujesz.
  • REKLAMA
  • #6 252980
    tygrys5232
    Poziom 18  
    To znaczy że wystarczy się podpiąć do dwóch kanałów i to wystarczy ?? (Bedzie cała moc na nich?) . Mam koleje pytanko - czy ten korektor jest dobrej firmy i ile właściwie on ma mocy ? (SORRY za głupie pytania ,ale nie zanam się za dobrze na sprzęcie tego typu ;-) )
  • #7 253164
    djlj24
    Spec od car audio
    Każdy kanal pracuje w mostku więc podłączanie się między dwa kanały nie ma sensu.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości zmostkowania korektora graficznego Gerhard GXV 329 z wbudowanym wzmacniaczem o mocy nominalnej 4x50 W, celem uzyskania większej mocy na jednym kanale do zasilenia tuby basowej. Uczestnicy wyjaśniają, że urządzenie jest już skonfigurowane w trybie mostkowym, co oznacza, że nie można go dodatkowo zmostkować w celu zwiększenia mocy. Moc wyjściowa na kanał jest szacowana na około 20-50 W, a próba uzyskania 200 W jest nierealistyczna. Podłączanie się do dwóch kanałów jednocześnie nie przyniesie efektu zwiększenia mocy, ponieważ każdy kanał pracuje już w mostku. Wątpliwości dotyczą także dokładnej mocy wzmacniacza i jakości urządzenia, jednak brak jest szczegółowych danych technicznych o końcówkach mocy. Podsumowując, korektor Gerhard GXV 329 z wbudowanym wzmacniaczem nie umożliwia dalszego mostkowania w celu zwiększenia mocy wyjściowej na pojedynczy kanał.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA