logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-5090B - brak dźwięku po rozkodowaniu, co sprawdzić?

!Krak 23 Cze 2006 23:17 1754 3
REKLAMA
  • #1 2758332
    !Krak
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Zacznę od początku. Koleś kupił to radio od kolegi z Belgii. Dostał, podłączył i nie gra. Doszedłem że taśma od panela jest przełamana. Wstawiłem nową, włączam i wyświetla CODE. Napisałem posta co dalej robić, ale ktoś go wrzucił do kosza, więc poradziłem koledze żeby dał komuś do rozkodowania bo ja nie dam rady. Znalazł kogoś na giełdzie samochodowej. Kod zdjęty, ale dalej nie gra. Brak fonii, nie stroi, pobiera płytę, zakręci i oddaje. Napięcia wydają się być ok. Czy przy zdejmowaniu kodu mogli tak namieszać, że jest jak jest? Bo mi się wierzyć nie chce, że tyle usterek się porobiło. Nie widać, żeby było grzebane. Może coś poradzicie, bo nie mam pomysłu, a radio nabrało już sporej wartości i dalej nie gra. Koleś za radio dał 50euro, taśma 65PLN+30 wymiana no i rozkodowanie 70PLN.
  • REKLAMA
  • #2 2758950
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A gdybyś dal do zrobienia jednemu fachowcowi to pewnie rozwiązałby sprawę kompleksowo i radio już by działało, taki urok roboty na giełdzie gdy nie ma czasu sprawdzić dokładnie radio przy okazji. Myślę że to nie kod jest przyczyną, raczej inna usterka ale kto ją zrobił to już nie dojdziesz i pozostaje normalna naprawa.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2759156
    leszek.b
    Poziom 29  
    Ocena: 158
    W niektórych odbiornikach można narobić dziadostwa-jeśli kod został zdjęty na zasadzie -klepania palcem po kwarcu.
    Być może nowy wsad usunie niedomagania radia.
  • #4 3568151
    !Krak
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Właściciel oddał to radio temu od kogo je kupił i dostał inne. Tak więc jest po sprawie. Sorry że nie zakończyłem tematu w odpowiednim czasie.
REKLAMA