logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-5080R - jak wpisać kod, by odblokować funkcje radia?

stanisław 31 Lip 2007 12:22 1707 4
REKLAMA
  • #1 4131706
    stanisław
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Witam.
    Radyjko po wymianie tasiemki.Po podaniu zasilania na wyświetlaczu na chwilę wyświetla -CODE OFF a po tym wyświetla cały czas ALL OFF.Działa tylko CD, nie reaguje na żaden przycisk.Czy trzeba wpisać kod żeby działała reszta funkcji.Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4133756
    klarus
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Witam.A jak odbiornik zachowywał się na starej tasiemce??Jeżeli efekt był ten sam a taśma została wymieniona na prawidłową, tzn.na taka jak ma być w tym modelu to usterka leży w radiu.Kodu nie musisz wpisywać.Ale ja sprawdziłbym czy nowa tasiemka jest zamontowana prawidłowo i włożona dobrze do gniazd na panelu i płycie głównej.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4136617
    stanisław
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Witam,
    właściciel twierdzi że przed uszkodzeniem tasiemki radio działało prawidłowo.Tasiemka jest dokładnie taka sama,sprawdzona kilka razy.CD pobiera płytę i wydaje prawidłowo.W czasie odczytu płyty nie działa regulacja głosu.
  • REKLAMA
  • #4 4136836
    klarus
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Witam.Problem w tym ze klienci mówią różne rzeczy i ciężko ustalić jak było naprawdę.Ale jeżeli tasiemka jest ok to wina leży po stronie radia.Jeżeli CD działa a regulacje i klawisze nie to ja zacząłbym od zdobycia schematu i prześledzenia drogi miedzy klawiatura a procesorem.Jeżeli chodzi o schemat to polecam www.foxel.com.pl
    Pozdrawiam
  • #5 4137594
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A ja polecam Elektroda.pl , tam też mają ten schemat, wystarczy poszukać i odżałować kilka punktów. ;)

SławeK
REKLAMA