logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić membranę w głośniku? Szukam aktualnego poradnika krok po kroku

glowman 24 Cze 2006 10:26 3037 6
REKLAMA
  • #1 2759046
    glowman
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam !
    wiem ,ze temat czesto powielany - czy moze ktos mi dać jakis link dotyczacy wymiany membrany w glosniku... / krok po kroku....szukam w necie i nic nie moge znalesc a ten adres jest juz nieaktualny....

http://diyaudio.pl/articles.php?id=14
    pozdrawiam i prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2759085
    glowman
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    byla taka fajna strona krok po kroku jak wymierzyć na jakiej wysokosci wkleić cewke w stosunku do nabiegunnika itp. - kurde nic nie mozna znalesc....
  • REKLAMA
  • #4 2759109
    AVG
    Poziom 30  
    Ocena: 32
    jak sie nie mylę to jest ta strona do której link podałeś
  • #5 2759175
    Krasz1
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Tu masz ten artykuł (od strony 11):
    Załączniki:
    • OPIS.DOC (1.14 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 2759984
    Krasz1
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    od razu mówie ze prowizja jest dla elektrody i sie ustawiła automatycznie.
  • #7 11048445
    Kulka65
    Poziom 9  
    Mam takie pytanko. Nie chce tworzyć nowego tematu bo wszystko jest zawarte w pliku opis.doc. Tylko mam taki problem,że mój Ms Word 2007 nie chce wyświetlać rysunków/obrazków zawartych w Tym dokumencie. Czy tylko ja mam taki problem?
    Wiem,że jest to stary temat ale akurat w tym pliku jest zawarte wiele ciekawych/przydatnych informacji. Oprócz samego tekstu dobrze by było także widzieć zobrazowane czynności/rzeczy ale niestety nie są one wyświetlane.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania aktualnego, szczegółowego poradnika krok po kroku dotyczącego wymiany membrany w głośniku. Użytkownik wskazuje, że dostępne w sieci materiały, takie jak artykuł na diyaudio.pl, są nieaktualne. W odpowiedziach pojawił się link do alternatywnego źródła: http://www.akustyka.info/articles.php?id=1, które zawiera instrukcje dotyczące wymiany membrany oraz precyzyjnego pomiaru i ustawienia cewki względem nabiegunnika. W dyskusji podkreślono również problem z wyświetlaniem ilustracji w pliku opis.doc w programie MS Word 2007, co utrudnia pełne zrozumienie procedury. Poradnik zawiera techniczne wskazówki dotyczące demontażu i montażu membrany, pomiarów geometrycznych oraz ustawień elementów głośnika, co jest kluczowe dla prawidłowego działania przetwornika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA