logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić membranę w głośnikach? Szukam zdjęć i instrukcji krok po kroku

Czarekboss 16 Maj 2006 12:52 3319 5
REKLAMA
  • #1 2630678
    Czarekboss
    Poziom 11  
    Witam potrzebuje pilnie instrukcji albo waszych wlasnych zdjec podczas wymiany membrany w głośnikach. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi moj mail to czarekboss(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2630728
    Czarekboss
    Poziom 11  
    ale mi chodzi o wymiane starej membrany na nową ... tam jest pokazany caly proces z cewkami .... a mi zalezy na wymianie samej membrany ... to jest odpowiednim przyciaciu starej i zamontowaniu nowej
  • REKLAMA
  • #4 2630796
    4064484
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 15
    no wiec wyrywasz starą , a artykuł czytasz od momentu kiedy ziomek go piszący ma przyklejoną cewke. Proste, nie?
  • REKLAMA
  • #5 2630887
    konti
    Poziom 27  
    Ocena: 117
    poprostu sciagasz membrane odrywasz nie potrzebne kawalki kleju pozostalego po starej membranie ,zwijasz kawalek filmu fotograficznego w rulonik i wkladasz pomiedzy cewke a karkas magnesu w ten sposob masz wycetrowana cewke przystepusz do nalozenia calej membrany patrzysz czy resor gorny jest rownolegle polozony do obwodu gornej czesci kosza . Kleisz z gory membrane z cewka ja dodatkowo po wyschenieciu nakladam druga warstwe kleju jest to butapren i kleje od spodu membrany gdzie tez laczy sie z karkasem cewki czekam az wyschnie . Wyciagam film foto i patrze czy membrana nie obciera pozniej kleje resor gory do kosza patrrzac czy nie obciera jak miniamalnie bedzie obcierac to centrujesz jeszcze poprzez naciagniecie lub odciagnbiecie resora gornego jak nie obciera nakladam troszeczke kleju wokol kopulki niech troszke klej przyzchnie jeszcze przed nalozeniem kleju na kopolke odryzowuje sobie ja na membranie zeby byla mniej wiecej na srodku membrany i wtedy klade rowno zgodnie z linia na membrane i lekko dociskam klej sam juz zwiaze

troszke namieszalem ale pewnie zrozumiales o co chodzi :D
  • #6 2631297
    4064484
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 15
    kliszy fotograficznej nie wyciągasz puki nie przykleisz górnego do kosza, poza ttym jak chcesz, to odezwij się na gadu, tylko bąź przygotowany, to będę CI krok po kroku tłumaczył jak to zrobić
REKLAMA