logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV32 FD1E - zanikanie czerwonego koloru po minucie działania

Dorian Olech 24 Cze 2006 10:32 1314 5
REKLAMA
  • #1 2759064
    Dorian Olech
    Poziom 29  
    Ocena: 249
    Odbiornika Sony model KV32 FD1E po wlaczeniu jest normalny obraz ale kolor czerwony sukcesywnie blednie , az do zaniku.(okolo 1 min) Po przelaczeniu do TXT lub AV kolor sie pojawia i z powrotem powolutku zanika. TV nie reaguje n a wstrzasy ( to nie zimniaki) i zasilanie sprawdzone. Nie wiem jak zbudowana jest matryca bo to bardzo rozbudowany TV. To nie sa koncowki wizyjne - to juz mam sprawdzone. POMOCY to naprawde poszamany TV
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2760460
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    a może tak przyuważysz czy nie przerywa żarzenie na katodzie "R", widywało się już takie zjawiska w tv sony, przy zmianie parametrów obrazu (przejście w AV,txt) zmiana prądu może powodować "załapanie" żarzenia,postukaj delikatnie po szyjce kinolka! mam nadzieje że nie mam racji bo szkoda tv, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2761368
    Dorian Olech
    Poziom 29  
    Dzieki za podpowiedzi , lecz nie stety zarzenie nie zanika na zmrazacz nie działa , tylko na przełaczenia na TXT . Czerwony pojawia sie momentalnie i zanika w przeciagu minuty z tresci, i displeyu Textu, ale wystarczy jeszcze raz przełaczyc i czerwony momentalnie jest
  • REKLAMA
  • #5 2761373
    DziadzioMiecio
    Poziom 27  
    Ocena: 143
    Podaj mu sygnal w standarcie rgb na procku wizji jest napewno elektolit na kazdy kolor osobno podstaw drugi .Ale wyglada to na procesor wizji .
  • #6 3564714
    Dorian Olech
    Poziom 29  
    Niestety nie udalo sie naprawic tego TV.Klient zrezygnowal.Jeszcze raz dziekuje za wszystkie podpowiedzi.
REKLAMA