logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć BIOS LCP-15 lub LCP-16 dla Dell Latitude CP M233XT?

Herkules 24 Cze 2006 22:59 2053 5
REKLAMA
  • #1 2761076
    Herkules
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Tak jak w temacie poszukuje zawartości biosu do wgrania do pamięci flash. Potrzebuje wersje LCP-15 lub LCP-16 w wersji pliku binarnego. Może ktoś posiada taki bios lub wie z jakiej strony można go pobrać. Będe wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Dodam, że strone producenta przeglądałem i nie znalazłem tam biosu w takiej postaci.
    Pozdrawwiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2761238
    Herkules
    Poziom 12  
    Tak na stronie producenta są pliki exe, ale po ich rozpakowaniu możliwe jest stworzenie dyskietki. Ja potrzebuje wgrać zawartość biosu bezpośrednio do kości flash przez programator.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2763865
    PitD

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 233
    :arrow: mulat
    Ten bios jest do CPiD !

Jak potrzeba to zamieszczam bios do CPM
    ver A16
    Załączniki:
    • LCP_A16.ZIP (214.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Konto firmowe:
    Kuźnia Komputerowa
    Marsz.J.Piłsudskiego 17, Kraków, 31-110 | Strona WWW: https://www.kuznia.pl
  • #6 2763942
    Herkules
    Poziom 12  
    Przejrzałem forum i internet. Zawsze nim napisze, sam na własną rękę szukam i w ostateczności pisze na forum. Nie zmieniam nic w w laptopie. Zgrałem jedynie zawartość biosu do pliku i próbowałem z plikami o których pisano na forum. Te pliki nie zadziałały na moim laptopie. Kiedy zaprogramowałem ponownie kość biosu zgranym wcześniej plikiem laptop dziwnie się uruchomił i wyświetla mi jedynie przez sekunde ekran powitalny, a następnie coś takiego:
    **** MANUFACTURING MODE: LEVEL [67] ****
    Pres Fn-X to return the system to normal running mode
    .
    Laptop nie reaguje na klawiaturę, można go tylko wyłączyć.
    Może ma ktoś oryginalny bios do takiego modelu laptopa. lub może zgrać ze swojego. Interesuje mnie wersja LCP-15 lub LCP-16 Może też być jakakolwiek typu LCP oby była w formacie bin do wgrania przez programator. Wersje LCPI nie działają u mnie.
    Pozdrawiam

Dodano po 14 [minuty]:

Wielkie podziękowania dla PitD. Dziękuje za pomoc, wystawiony prze Ciebie plik z zawartością biosu zadziałał na moim laptopie.
    Bardzo się ciesze z pomocy, a głownie z tego, że trafnie odczytałeś mój wpis na forum i o jaki mi bios chodziło, profesjonalne podejście z Twojej strony. Jeszcze raz dziękuje, może kiedyś będę mógł w jakimś temacie pomóc Tobie, polecam się.
    Pozdrawiam
REKLAMA