logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nice Spido – jak usunąć stare i dodać nowe piloty Smile2 po zgubieniu pilota

s00009 26 Cze 2006 08:39 2935 1
REKLAMA
  • #1 2764192
    s00009
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam problem, zona zgubila jednego pilota smile2(mialem 2 piloty -kazdy 2 przyciski) i kupilem nowy ,ale nie wiem jak zaprogramowac go,oczywiscie zmieniajac kodowanie w tym starym co mi zosta w domu.

czyli chce skasowac starego pilota z nice spido i zaprogramowac 2 piloty od nowa,zeby ktos sobie przypadkiem nie otworzyl bramy znalezionym pilotem.

czy ktos moze ma instrukcje jak to zrobic??
    dziekuje za pomoc

diabelek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2766906
    SKRZYNIA
    Poziom 23  
    Ocena: 198
    wiec tak najpierw kasujesz pamiec: wciskasz przycisk na radiu-czekasz do mementu zaswiecenia sie i zgasniecia diody, potem dioda zaswieci sie 3-krotnie( nadal miedzy czasie trzymasz ten przycisk) po trzecim razie puszczasz go- jezli wszystko dobrze zrobiles to po chwili dioda ma mignac 5-razy co oznacza ze radio jest puste i gotowe do wgrania pilotow

teraz kodowanie: wciskasz przycisk na radiu na okolo 3 sek dopuki dioda nie zaswieci sie,potem puszczasz i wciskasz dowolny klawisz pilota i gotowe!!
    aha jezeli wprowadzisz poprawnie pilota to dioda powinna mignac 3-krotnie a sam proces zakonczy sie automatycznie

prosciej nie umie tego napisac-pozdrawiam
REKLAMA