logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Problem z programowaniem nowych pilotów Nice Smilo - skasowana pamięć, napęd bramy, krok po kroku

uomo 04 Mar 2023 10:21 2319 1
  • #1 20468710
    uomo
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Posiadam napęd do bramy garażowej Nice oraz piloty Nice smilo dwa starsze niebieskie i nowsze czarne (przedstawione na zdjęciach) . Wszystkie piloty działały normalnie. Musiałem z pewnych przyczyn wyczyścić pamięć i skasować piloty. Teraz próbuje je wgrać ponownie niebieskie starsze wgrały się bez problemu czarnych nie mogę wgrać ani skopiować od niebieskich. Próbowałem wszystko zgodnie z instrukcją :
    Krok pierwszy: (I kanał) Jednokrotnie wciskamy przycisk programowania na radioodbiorniku. Wciśnięcie przycisku spowoduje naprzemienne miganie diody LED.
    Krok drugi: Naciskamy przycisk pilota przez 5-6 sekund.
    Krok trzeci: potwierdzenie: na tym etapie zauważymy trzy mignięcia diody na radioodbiorniku, które potwierdzają przyjęcie kodu. Po odczekaniu 15 sekund, dioda radioodbiornika przestanie migać i procedura programowania dobiegnie końca.
    Niestety nie mogę zaprogramować czarnych pilotów.
    Próbowałem również klonowania pilota od pilota również nie działa .

Problem z programowaniem nowych pilotów Nice Smilo - skasowana pamięć, napęd bramy, krok po kroku Problem z programowaniem nowych pilotów Nice Smilo - skasowana pamięć, napęd bramy, krok po kroku
  • #2 20468739
    uomo
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    OK rozwiązałem problem w sumie dość prosto wyczyściłem pamięć radioodbiornika ponownie i teraz wszystkie piloty wgrały się bez problemu .
REKLAMA