Posiadam napęd do bramy garażowej Nice oraz piloty Nice smilo dwa starsze niebieskie i nowsze czarne (przedstawione na zdjęciach) . Wszystkie piloty działały normalnie. Musiałem z pewnych przyczyn wyczyścić pamięć i skasować piloty. Teraz próbuje je wgrać ponownie niebieskie starsze wgrały się bez problemu czarnych nie mogę wgrać ani skopiować od niebieskich. Próbowałem wszystko zgodnie z instrukcją :
Krok pierwszy: (I kanał) Jednokrotnie wciskamy przycisk programowania na radioodbiorniku. Wciśnięcie przycisku spowoduje naprzemienne miganie diody LED.
Krok drugi: Naciskamy przycisk pilota przez 5-6 sekund.
Krok trzeci: potwierdzenie: na tym etapie zauważymy trzy mignięcia diody na radioodbiorniku, które potwierdzają przyjęcie kodu. Po odczekaniu 15 sekund, dioda radioodbiornika przestanie migać i procedura programowania dobiegnie końca.
Niestety nie mogę zaprogramować czarnych pilotów.
Próbowałem również klonowania pilota od pilota również nie działa .
Krok pierwszy: (I kanał) Jednokrotnie wciskamy przycisk programowania na radioodbiorniku. Wciśnięcie przycisku spowoduje naprzemienne miganie diody LED.
Krok drugi: Naciskamy przycisk pilota przez 5-6 sekund.
Krok trzeci: potwierdzenie: na tym etapie zauważymy trzy mignięcia diody na radioodbiorniku, które potwierdzają przyjęcie kodu. Po odczekaniu 15 sekund, dioda radioodbiornika przestanie migać i procedura programowania dobiegnie końca.
Niestety nie mogę zaprogramować czarnych pilotów.
Próbowałem również klonowania pilota od pilota również nie działa .