logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

V3r przy próbie wgrania PL wywaliła się. Proszę o pomoc

diodav 26 Cze 2006 17:48 2600 19
REKLAMA
  • #1 2765708
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Witam wpadła mi w ręce motorola V3R. Miałem zrobić locka i PL. Locka zrobiłem po testpoincie bez żadnych problemów, natomiast przy próbie wgrania langa wywaliła mi się. Brak jakiej kolwiek komunikacji-zupełnie martwa. Nawet nie zaczęła wgrywać go bo po zczytaniu i ponownemu podpięciu już nie reagowała. Proszę pomóżcie.......jak ją teraz zbutować???
    diodav
    601551161
    mobilephone(_at_)data.pl lub proszę o zostawienie info na elce.
    Sprawa jest pilna więc proszę o szybką pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2766529
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    jeszcze raz testpoint i musi ruszyc...
    napisz jeszcze czym robisz
  • #3 2766600
    haller
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    Mi takze sie wywalila motka v3r przy robieniu langa usb-smartem. Dopiero Victor ja postawil.
  • REKLAMA
  • #4 2766847
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Ja stawiam moonsterem po rsd, takie sztuki.
  • #5 2767316
    diodav
    Poziom 21  
    djn napisał:
    jeszcze raz testpoint i musi ruszyc...
    napisz jeszcze czym robisz

smartmoto

....słuchajcie pomózcie. Co musze zrobic żeby zaczeła bootować??? Tylko inny sprzęt wchodzi w grę???

Dodano po 11 [minuty]:

Chodzi o to że jest brak jakiejkolwiek komunikacji, więc w jaki sposób mam ją ruszyc tespointem?????
  • REKLAMA
  • #6 2767465
    balar
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    tak najlepiej jak masz smart'a to dajesz mu fulla i powinno isc po TP!!
  • #7 2767538
    diodav
    Poziom 21  
    a czy kopia bezpieczęństwa, którą zrobiłem przed fleshowaniem wystarczy???
  • #8 2767617
    balar
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    No jasne!! Zakladka kopia bespieczenstwa i przywro powinno bc OK!!
  • #9 2767661
    diodav
    Poziom 21  
    ale jaką opcje klikam "Przywróć flash telefonu" czy "Kopia zapasowa flash telefonu", "Przywróć obszar zabezpieczeń", a może "napraw PDS"??

...próbuje wszystkie te opcje i nic, po podpięciu testpointu nic nie reaguje, wyświetla "podłącz telefon do Smart-Clipa zanim rozpoczniesz"

pomóżcie co z tym zrobić, czy da się go postawić????
  • #10 2767733
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    mając smart-clipa do dyspozycji zrobiłbym tak:
    1. najpierw solidnego "kopa" baterii z zewnetrznego zasilacza tak żeby
    była full
    2. rozbierz telefon tak żeby była sama płyta bez LCD
    3. podłącz zachowując taka kolejność najpierw kabel do telefonu
    potem testpoint i baterie
    4. uruchom smart-moto i kliknij szukaj telefon powinien sie zabootować
    5. napraw najpierw PDS a potem nie rozpinając telefonu ani nie
    odłączając baterii full flash i na końcu lang
    powinno pomóc

regards fantomas
  • REKLAMA
  • #11 2767785
    diodav
    Poziom 21  
    fantomas napisał:
    mając smart-clipa do dyspozycji zrobiłbym tak:
    1. najpierw solidnego "kopa" baterii z zewnetrznego zasilacza tak żeby
    była full
    2. rozbierz telefon tak żeby była sama płyta bez LCD
    3. podłącz zachowując taka kolejność najpierw kabel do telefonu
    potem testpoint i baterie
    4. uruchom smart-moto i kliknij szukaj telefon powinien sie zabootować
    5. napraw najpierw PDS a potem nie rozpinając telefonu ani nie
    odłączając baterii full flash i na końcu lang
    powinno pomóc

regards fantomas

wszystko tak jak napisałeś robię od wczoraj i nic. Nie chce go zbootować
  • #12 2767938
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    jest raczej mało prawdopodobne żeby w trakcie normalnego flashowania tak jak piszesz usmiercić na amen słuchawę spróbuj przerobić kabel na forced boot mode jest to kabel repair flash

regards fantomas
  • #13 2768163
    diodav
    Poziom 21  
    fantomas napisał:
    jest raczej mało prawdopodobne żeby w trakcie normalnego flashowania tak jak piszesz usmiercić na amen słuchawę spróbuj przerobić kabel na forced boot mode jest to kabel repair flash

regards fantomas

Teraz to już nic nie zrozumiałem co napisałeś. Jak przerobić kabel????
  • #14 2768199
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    ..predzej płyta jest uszkodzona przez rwanie ekranu - sprawdz to dokładnie.
  • #15 2768269
    harryo
    Poziom 16  
    Witam
    1. Nie widziałem jeszcze kabla 'force' do tego fona
    2.W v3x nie 'rwie się ekranu'-jest w obudowie
    3.jeśli wszystko robiłeś ostrożnie to stawiam na baterie
    pozdrawiam
  • #16 2768287
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    to v3r a nie v3x.
  • #17 2768561
    diodav
    Poziom 21  
    dokładnie czytajcie dokładnie zanim coś napiszecie....to motka V3R, a nie V3x. A co do rwania ekranu to napisałem wcześniej, że zrobiłem locka bez problemu, a później dopiero zabierałem się do PL więc nie ma opcji uszkodzenia płyty przy usuwaniu ekranu
  • #18 2769923
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    wedlug mnie to jednak uszkodzenie HW bo w innym przypadku smartmoto powinien zobaczyc telefon...moze zrobiles jakies zwarcie przy robieniu tp...jesli nie i jestes pewien, ze to soft to naladuj baterie i probuj sie polaczyc do skutku...
  • #19 2770129
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Czy telefon reaguje na "*" "#" i "Power ON", wcisniete na raz ??????
    Generalnie smart-clipa uzywam tylko do unlok.

Polski w tych telefonach mozna zrobic moonsterem pobranym z downloadu jednego ze sklepow, ponizej nazwa pliku, plik bez simloka oraz bez kustomizacji na naszych operatorow - do telefonow sprzedawanych w sklepach - serwisach motoroli:
    R4515_G_08.BD.43R_PDS005_LP0037_DRM0101_JPJAVA_G_08_R4515_06_00_02R_SE6787AXXW1070_1FF.rar

Sa tez pliki z jezykiem polskim dla roznych operatorow:

Era gsm:
    R4515_G_08.BD.43R_PDS005_LP0037_DRM0101_JPJAVA_G_08_R4515_06_00_02R_SE6776AXXW405F_1FF.rar
    Orange PL:
    R4515_G_08.BD.43R_PDS005_LP0037_DRM0101_JPJAVA_G_08_R4515_06_00_02R_SE5559AXXW306B_1FF.rar
    Polkomtel:
    R4515_G_08.BD.43R_PDS005_LP0037_DRM0101_JPJAVA_G_08_R4515_06_00_02R_SE6769AXXW2070_1FF.rar

Simlok zrzucasz smartem, mozesz dograc pózniejmoonsterka bez simloka i bez customizacji na operatorow.

Ale jezeli chcialbys miec np. fonik z customizacja np. na plusa - z ustawieniami wap, gprs,......
    To mozesz dograc moonstera z plusa np. Uwaga moonster zaklada simloka na dana siec z ktorej jest. Jezeli nie chcialbys miec jednak simloka to po unloku na smarcie a przed flash moonsterem z simlokiem, flexujesz telefon specjalnym flexem - RESET SUBSIDY CODE TO 0000......
    Po tym flexie kod nck bedzie wynosil same zera - edycja nck tylko wtedy jest mozliwa kiedy simlok jest zdjety. Z tad 1 unlok po TP na smarcie.

Pozniej wgrywasz moonstera na np.polkomtela. Wkladasz obca karte sim, np. ery, telefon poprosi o kod specjalny - wpisujesz same zera.
    Telefon z ustawieniami plus gsm - logiem startowym , ale juz bez simloka.

Pliki do pobrania na downloadzie jednego ze sklepow, nie moge podac na ktorym z powodu ostrzezen jednego z moderatorow co do reklamowania sklepu. Pliki nie sa free ale kosztuja grosiki, dostep do downloadu otwiera sie automatycznie na miesiac, nawet po zakupie kabelka za np. 8 zl plus vat i koszty przesylki poczta. Co kupujesz nie jest wazne, nie znam serwisu ktory nic w ciagu miesiaca nie potrzebuje, a tak masz gratis jeszcze download. Mysle ze warto - do pobrania ok 10 000 plikow na dzis. Nokia, Sonyericsson, Motorola, LG3G,.....

Mozesz sprobowac naprawic telefon moonsterem, jezeli wchodzi w tryb testowy. Sa jeszcze inne pliki naprawcze, jak bedziesz potrzebowal zapraszam na priv.

Np:

R4515_G_08.BD.40I_LP0003_DRM0101_GMTV3xx050AA050_image.sbf
    Załączniki:
    • V3r przy próbie wgrania PL wywaliła się. Proszę o pomoc v3r flash rsd.GIF (26.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #20 2770894
    diodav
    Poziom 21  
    Stokłosy wszystko ładnie opisałeś ale niestety ta motorolka nie chce juz wejść w tryb serwisowy. Nie reaguje na *,# i słuchawkę. Podstawowy problem to to , że nie chce się zbutować.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Motorola V3R uległa uszkodzeniu podczas próby wgrania polskiego języka (PL) po wykonaniu odblokowania (lock) metodą testpoint. Telefon przestał reagować, nie nawiązuje komunikacji z komputerem, nie wchodzi w tryb serwisowy ani bootowanie. Próby przywrócenia z kopii zapasowej flasha i naprawy PDS za pomocą Smart-Clipa i Smart-Moto nie przyniosły efektu. Sugerowano wykonanie testpoint ponownie, użycie kabla forced boot mode (kabel naprawczy do flashowania), sprawdzenie baterii oraz ewentualne uszkodzenie płyty głównej, choć uszkodzenie ekranu zostało wykluczone. Telefon nie reaguje na kombinacje klawiszy "*", "#" i "Power ON". Wskazano, że w normalnych warunkach Smart-Moto powinien wykryć telefon po testpoincie. Podano również informacje o plikach firmware z polskim językiem dla różnych operatorów (Era, Orange, Polkomtel) oraz o metodach flashowania bez simloka. Ostatecznie problem najprawdopodobniej ma podłoże sprzętowe, a telefon nie chce się zbootować mimo prawidłowych procedur serwisowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA