logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 uwaliłem przy fleszowniu proszę o pomoc

takow 02 Cze 2007 21:36 3466 8
  • #1 3947254
    takow
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam fachowców.
    To jest mój pierwszy kontakt z motorola więc proszę o pomoc.
    Pożyczyłem od żony motorolke v3 i jak zwykle, z ciekawości postanowiłem coś pogrzebać i wgrałem polski język. Wszystko już było ok po tej operacji, ale znalazłem jakiś niby fajny monster pack i... tak ją uwaliłem, że nawet w bootloader nie można było wejść.
    Na początek uruchomiłem bootloadera przez zwarcie TP i program wykrył Blank neptune, po wielu walkach udało mi się zrobić Flash neptune LTE i mam bootloadera 07.D0, który działą przez *,#i power, więc jest niby lepiej.
    Robiłem wg stronki: http://www.gsmforum.pl/index.php?showtopic=12761&mode=threaded&pid=76657
    Problemy: Nie przyjmuje żadnego flasha itd. Ciągle jest: Fimware: error, not found; flex: error,not found; imei:
    A próbuje wgrać soft który wcześniej zczytałem, jest w załączniku screen.
    Proszę o pomoc
    Załączniki:
    • Motorola V3 uwaliłem przy fleszowniu proszę o pomoc screen.JPG (66.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 3947268
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    wrzuc jej jakiegos FF przez rsd, bez tp powinna wstac. jesli nie to smart/ultima/victor i bedzie dzialac.
  • #3 3947274
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    czy flashe których nie przyjmuje to odzielne pliki czy monster ? Jeżeli pliki, to Ściągnij jakiegoś innego monstera i spróbuj wrzucić całego.
    Nie pracowałem na tym sofice, jeśli masz możliwość spróbuj PDS repair.
  • #4 3947312
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Może być teraz problem bez odpowiedniego sprzętu, ale próbuj jak koledzy napisali przez RSD wgrywać, jak nie będzie efektów to czeka Cię wizyta w komisie/serwisie
    pozdr
  • #5 3947347
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Jakikolwiek plik z R374 (V3) - powinno wstac.
  • #6 3947559
    takow
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Po kolejnym wgraniu swojego paka, wgrałem inny: R374_G_0E.42.08R_reflash_oldicons.shx, ale dalej kupa. Siedzę już nad tym cały dzień i teraz mi szkoda odpuścić tematu i zanieść do serwisu, a bootloader i programy dalej mi wypisują że nie mają flasha.
    Niedawno, przypadkiem zrobiłem że program i bootloader widział nazwe i wersje falshy, ale przy wgrywaniu kolejnego softu padła bateria-i od nowa zabawa, teraz to naładowałem ją zasilaczem i jest ok. Ale jeszcze parę godzin i sprawdzę twardość obudowy przy teście uderzeniowym o ścianę.
  • #7 3947740
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    teraz to raczej porzadny sprzet by sie przydal i Repair PDS+Fullflash i wstanie na 100%.
  • #8 3947914
    Wasz3k
    Poziom 25  
    Ocena: 8
    Wystarczy Ms Tool który jest na reklamie fingusia :P
    NIm zrobisz Repair PDS i wgrasz FF :F
  • #9 3968580
    aresix
    Poziom 11  
    mam mini problemik instalowalem program morotolla mobile tools w wersji 4.0 i coś sie w trakcie popsuło i usuneło mi wszystkie pliki z telefonu (dosłownie wszystkie) czy istnieje mozliwość wgrania jakiegoś flexa softu czegokolwiek żeby przywrucić wszystkie standardowe dzwonki skórki itp mam poprostu czarny ekran i wskaźnik baterii :/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik uszkodził telefon Motorola V3 podczas próby wgrania polskiego języka i dodatkowego pakietu Monster Pack, co spowodowało brak dostępu do bootloadera. Po zwarciu punktu testowego (TP) udało się uruchomić bootloader 07.D0 i częściowo odzyskać kontrolę nad urządzeniem. Problemem pozostaje brak możliwości wgrania flasha – pojawiają się błędy "Firmware: error, not found" oraz "flex: error, not found". Zalecane metody naprawy to wgrywanie pełnego firmware (Full Flash, FF) przez RSD bez użycia TP lub użycie narzędzi takich jak Smart, Ultima, Victor, Ms Tool do wykonania Repair PDS i Full Flash. W przypadku braku efektów konieczna może być wizyta w serwisie. Dodatkowo pojawił się problem z usunięciem wszystkich plików z telefonu po instalacji Motorola Mobile Tools 4.0, co skutkuje czarnym ekranem i brakiem standardowych dźwięków i skórek, co również wymaga wgrania odpowiedniego softu lub flexa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA