logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co można zrobić z Multimedia Terminal DV3 by Nokia d*box?

zyjanu 27 Cze 2006 19:05 4458 9
REKLAMA
  • #1 2769044
    zyjanu
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Dostałem Multimedia Terminal DV3 by NOKIA d*box. Nie wiem co z tym można zrobić. Z tyłu urządzenia są rózne gniazda /telefoniczne.RS232, 3x eurozłącze,4xcinch, antenowe we/wy, jakieś wielopinowe jakby do karty/. Dodatkowo w d*boxie była /chyba?/jakaś karta dostępu/?/ na której są napisy conditional access i BETARESEARCH. Czy jest ktoś kto mnie oświeci?
  • REKLAMA
  • #2 2769295
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    Jeżeli ma wejście/wyjście antenowe to masz wersję kablową. Możesz używać jej jako zegarka bądź też wymienić moduł demodulatora z DVB-C na DVB-T, zmienić też najpierw bootloader, następnie wgrać soft dvb2000 i cieszyć się z oglądania TV sat. Koszt tej zabawy to ok 50zł + ok 20 - 30zł za BDM interface do wymiany bootloadera. Koszt kupna wersji sat to 80zł. Rachunek jest prosty :).
  • REKLAMA
  • #3 2769661
    byk
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    niestety wymiana płytki z demodulatorem nie wystarczy(płytka z głowica sat) trzeba tak jak w dbox2 dolutowac cały tor obsługi głowicy sat.
    moduł jak go opisujesz jest cienki i niebieski -niestety niereformowalny
  • REKLAMA
  • #4 2772230
    zyjanu
    Poziom 13  
    Wychodzi na to,że najlepiej zrobię gdy go sprzedam bo kablówki u mnie to i za 100 lat nie będzie/warint wyjątkowo pesymistyczny. Za przeróbkę się nie biorę bo po prostu nie potrafię.
    Może ktoś chce go kupić to jestem otwarty na propozycje.
  • #5 2772314
    okulik
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    zyjanu napisał:

Może ktoś chce go kupić to jestem otwarty na propozycje.

a ile chcesz?
  • #6 2772436
    zyjanu
    Poziom 13  
    55,00zł + koszt przesylki/PP-11,00zł/
  • #7 2772658
    erneest
    Życzę owocnego sprzedawania w takiej cenie. Dboxy satelitarne kosztują od 60zł w górę bez Cam-a, za 100zł spokojnie można kupić dboxa sat + przerobiony Cam.
  • #8 2777863
    zyjanu
    Poziom 13  
    Wedlug Ciebie jaką ceną owocnie może zakończyć się ta sprzedaż?
  • REKLAMA
  • #9 2794287
    Thomaster
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    DBox1 w wersji kablowej są na allegro po 20-25zł ale brak chętnych na zakup za taką cenę...
  • #10 2794352
    erneest
    Niestety kwota 20 - 25zł + przesyłka to max. Takie prawa rynku.

Podsumowanie tematu

✨ Multimedia Terminal DV3 by Nokia d*box to urządzenie w wersji kablowej z wejściem/wyjściem antenowym oraz różnymi złączami, takimi jak RS232, eurozłącza, cinch i wielopinowe do karty dostępu z systemem conditional access BETARESEARCH. Możliwość przeróbki na odbiornik DVB-T wymaga wymiany modułu demodulatora oraz bootloadera i wgrania oprogramowania dvb2000, co wiąże się z dodatkowymi kosztami i koniecznością lutowania całego toru obsługi głowicy satelitarnej. Moduł demodulatora w d*boxie jest cienki i niebieski, co oznacza, że jest niereformowalny. Ze względu na brak dostępności kablówki w niektórych regionach oraz trudności techniczne, sugerowana jest sprzedaż urządzenia. Ceny rynkowe d*boxów kablowych wahają się od 20 do 55 zł, jednak zainteresowanie kupnem jest niskie, a za podobną cenę można kupić wersję satelitarną z przerobionym modułem CAM.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA