logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mozilla Firefox nie wyświetla zdjęć z Allegro - problem z plikami JPG

esiox 04 Sty 2007 23:46 11075 10
REKLAMA
  • #1 3406785
    esiox
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    jak w temacie ta przeglądarka ma problem z wyświetlaniem zdjęc z allegro raz wyświetli raz nie,od kąd jej uzywam jeszcze ani razu nie wyświetliła mi wszystkich zdjęc,chociaz jednej aukcji,natomiast w IE wszystko wyświetla chodzi o zwykłe pliki jpg
  • REKLAMA
  • #2 3406867
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 480
    Ale po otworzeniu strony czy jak klikasz na zdjęcie aby się otworzyło w innym oknie.

Jak używam od wersji 1.0 do obecnej, takiego problemu nie miałem
  • #3 3407186
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    być może w opcjach /trerść/ jest uruchomiona zakładka - "pobieraj pliki tylko z pierwotnego serwera"
  • REKLAMA
  • #4 3407188
    esiox
    Poziom 21  
    klikam na (pokaz zdjecie)itp i nic w opcjach dodwalalem juz strone allegro do zezwolen i tez nic
  • #5 3407228
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    a to tylko dzieje się na stronie allegro czy i na innych
    wyczyść zawartość cookies tej strony allegro w przeglądarce powinno pomóc
    a może masz jakieś rozszerzenie co ci blokuje
  • REKLAMA
  • #6 3407272
    esiox
    Poziom 21  
    nic nie przynosi poprawy

ion-tichy >nie mam nawet takiej opcji w MF
    *mondzio* >chodzi w zdecydowanej wiekszosci tylko o allegro z dokladnie zdjecia hotlinkowane

przypominam ze IE wyswietla mi wszystko ok,pytalem nawet znajomych aby zerkneli na wskazane aukcje,i im tez w IE normalnie wyswietla jpg
  • #7 3417120
    rob89
    Poziom 11  
    Jeżeli masz rozszerzenie Adblock to ono może być problemem. Wiem bo mi zawsze blokowało nie to, co trzeba było :]
  • REKLAMA
  • #8 3417225
    esiox
    Poziom 21  
    niestety nie mam nawet tego rozszerzenia,blokowanie zdjec prze MF nadal pozostaje tajemnicą
  • #9 3417307
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, sprawdź Firefoksa w trybie Safe-Mode, będzie w menu start.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • #10 11255528
    inys
    Poziom 1  
    Może się zdziwicie ale u mnie pomogło wyłączenie rozszerzenia 1 click downloader 1.5
  • #11 11255611
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    inys napisał:
    Może się zdziwicie ale u mnie pomogło wyłączenie rozszerzenia 1 click downloader 1.5

Kolego zobacz na datę ostatniego postu. :D
    Rychło w czas.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Mozilla Firefox ma problem z wyświetlaniem zdjęć JPG na serwisie Allegro, gdzie obrazy są często hotlinkowane. Problem objawia się tym, że zdjęcia raz się ładują, a raz nie, podczas gdy w Internet Explorer wszystkie zdjęcia wyświetlają się poprawnie. Użytkownik próbował dodawać stronę Allegro do wyjątków w ustawieniach przeglądarki oraz czyścić ciasteczka, jednak bez skutku. Sugerowano sprawdzenie opcji dotyczących pobierania plików tylko z pierwotnego serwera oraz wyłączenie rozszerzeń, które mogą blokować obrazy, takich jak Adblock lub 1 Click Downloader. Wyłączenie rozszerzenia 1 Click Downloader w wersji 1.5 rozwiązało problem u jednego z użytkowników. Zalecane jest także uruchomienie Firefoksa w trybie Safe Mode w celu wykluczenia wpływu dodatków. Problem dotyczy głównie hotlinkowanych zdjęć JPG na Allegro i nie występuje w innych przeglądarkach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA