logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson K700 - miganie po zdjęciu simlocka zulee zamiast Cruiserem

matiksm 28 Cze 2006 18:28 909 6
REKLAMA
  • #1 2772014
    matiksm
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    witam
    osatnio znow chcialem zrobic szybciej simlocka i zamiast cruisrem zapiolem zulee, no i miga. Problem w sumie zaden bo telefon juz oddany ale napisalem komus(gsminfo) ze tak sie dzieje zeby przekazali komu trzeba i mnie wysmiano, wiem ze @tino2003 napewno mial kiedys taki przypadek i chcialbym zebyscie napisali kto jeszcze uwalil simlociem k700 tak ze telefon miga po zalaczeniu. Nie wpisujcie sie jak ktos uwalil jakims daromowym czy kraczonym.
  • REKLAMA
  • #2 2772044
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    flashuj main i fs + complete after flash zuela i wstanie, nieraz dzialao sie tak przy zczyttwaniu kodow niestety.
  • REKLAMA
  • #3 2772166
    matiksm
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    jak sie stawia telefon to ja wiem, tylko np wczoraj mnie klient pytal czy nic z telefonu nie straci, oczyiwsice ze nie straci odpowiedzialem no a sie troche pospieszylem, tylko ze bylem pewny ze te 20 aktualizacji to rozwiazalo ten problem
  • REKLAMA
  • #4 2772258
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Mimo 20 aktualizacji algo K700 pozostało bez zmian w SEMC niestety.Ja je robię MT-BOX'em.Najprościej i nigdy nie położył mi.
  • #5 2772262
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Potwierdzam, że w sumie ubiłem już wten sposób 3 szt K700 wszystkie przez read code, jak robiłem clear sp lock jeszcze coś takiego mi się nie przytrafiło. A więc problem istnieje :(
    pozdr
  • REKLAMA
  • #6 2773633
    mat3oosh
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    miganie se oznacza problem z fs-em, czyli jego filesystemem na ktory flash z complete powinien pomoc. Niestety ericssony to straszne schrotty, kiedys mialem nówke K750, który pokazał blad konfiguracji po zwyklym unlocku i nie pozwalal sobie zrobic nawet complete. poszedl na gwarancji i wymienili go na nowego. Ot, taka jakość ...
  • #7 2774000
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    panowie ale przeciez jeszcze trzeba zrobic "shutdown FS" w zaleznosci od CID jaki jest w telefonie
    walczylem z tym w k600 a pozniej z k750 i wlasnie shutdown FS pomogl

Podsumowanie tematu

✨ Problem migającego ekranu w telefonie Sony Ericsson K700 pojawia się po zdjęciu simlocka za pomocą programu Zulee zamiast Cruiserem. Miganie oznacza uszkodzony filesystem (FS), który można naprawić poprzez flashowanie głównego oprogramowania (main i fs) oraz wykonanie pełnego flasha (complete). Konieczne jest także wykonanie procedury "shutdown FS" dostosowanej do CID telefonu, co pomaga rozwiązać problem. Pomimo wielu aktualizacji algorytmu simlocka K700 w SEMC, problem nadal występuje, zwłaszcza przy odczycie kodów simlocka. Metoda MT-BOX jest wskazywana jako bezpieczna i niezawodna do odblokowywania K700. Wskazano, że problem pojawia się głównie przy operacji read code, a nie przy clear sp lock. Telefony Sony Ericsson, w tym K700 i K750, mają skłonność do błędów konfiguracji po nieprawidłowym unlocku, co może wymagać serwisowej wymiany urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA