logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS AS405 - Dźwięk tylko z jednego głośnika przy odtwarzaniu i nagrywaniu

tomciu4 28 Cze 2006 19:06 1500 3
REKLAMA
  • #1 2772122
    tomciu4
    Poziom 11  
    Siema.

Mam taki problem w wieży Philips AS405 150W 8Ω (2x75) z tunera czyta czylko na jeden głośnik i na kasety nagrywa tyloko na jeden, tzn drugi dziala ale tylko gdy odłączy sie pierwszy i podgłośni na full (odłączam dobry głośnik z wiadomych przyczyn :D ) słyszałem cos o wzmacniaczu tunera radiowego, ale co to moze miec wspólnego z nagrywaniem kaset. Dodaje że tą wieże mam podłączoną do kompa poprzez wejście CD/TV 2 chich >> minijack i z kompa mi dają dobrze 2 głośniki , z dobrze nagranych kaset ez jest ok i juz nie wiem.. Prosze o pomoc w miare możliwości>>jeżeli ktoś miał styczność z tą wieżą. Z góry dzięki.

Pozdro. Tomciu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2772743
    mietek.r
    Poziom 18  
    Ocena: 44
    Wszystko się zgadza - masz uszkodzony wzmacniacz mcz w tunerze - sygnał do zapisu na magnetofon też podawany jest z tego wzmacniacza (jak kto woli wturnika) i w takim przypadku będziesz miał efeky jaki opisałeś - radził bym sprawdzenie połączeń kabli - mini wtyczek wewnątrz tunera czy coś przez przypadek nie zostało dobrze podpięte lub się nie obluzowało - najprawdopodobniej bardzo błacha sprawa - chyba że uwalony jest tuner --- tam szukaj usterki - reszta jest ok.(przejrzyj dobrze płytkę tunera i podłączenie kabli
  • REKLAMA
  • #3 2774117
    tomciu4
    Poziom 11  
    dziex przejrze dzisiaj zobacze co sie da zrobic :D wyniki napisze na forum
  • #4 2795857
    tomciu4
    Poziom 11  
    rozkrecilem te wieze ale nie widze zadnych przypalonych kabli(tu sa same tasmy) co radzicie

Dodano po 6 [minuty]:

sprawdzam polączenia ale jak narazie wszystkie sa ok zaraz odkrece plyte głoną z procesorem moze tam cos jest
REKLAMA