logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens MC60 - problem z ładowaniem po zalaniu deszczem, bateria trzyma krótko

trebor60 29 Cze 2006 01:33 927 4
  • #1 2773409
    trebor60
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam ten telefon przeleżał ulewę na dworze i teraz mam problem z ładowaniem ,bateria trzyma jeden dzień a przedtem 4-5 po podłaczeniu ładowarki pokazuje że ładuje ale poziom naładowania wcale się nie zwiększa cały czas jest na początku do momentu aż ładowanie samo sie odłączy. Czy bateria została uszkodzona czy może coś w telefonie? Pozostałe funkcje telefonu działają bez zarzutu za wszelką pomoc z góry dziękuję. Nie mam w możliwości sprawdzenia baterii z innego mc 60.
  • #2 2773476
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Mało prawdopodobne, by bateria się uszkodziła.
    Trzeba rozebrać telefon i wyczyścić go.
    Najlepiej zanieść go do serwisu i to jak naj szybciej. Zanim śniedź zniszcze ścieżki. W serwisie wyczyszczą w go "wanięce" w specjalnym płynie.
  • Pomocny post
    #3 2773569
    buco
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Ja telefony po zalaniu naprawiam w nastepujacy sposób.

Mam specjalny niemiecki płyn troche drogi ale najskuteczniejszy o nazwie KONTAKT. Mam tez wanienke do ktorej sie nalewa tego płynu i tam sie moczy płyte głowna. po wymoczeniu Hot Air i grzanie i wszystko działa.

No i jeszcze sporadycznie podlewam Fluxem niektóre procesory i je wygrzewam.

Pozdrawiam
  • #4 2773591
    djmolo
    Poziom 21  
    Ja ZAWSZE podlewam Fluxem jak grzeje układ BGA. bez Fluxu ani rusz.
  • #5 2774620
    trebor60
    Poziom 12  
    dzięki za okazaną pomoc i zamykam temat
REKLAMA