Jeszcze jedno i - mam nadzieję ostatnie - pytanie związane z programatorem Willem, z którym aktualnie walczę.
Programator w wersji: 4.9A, soft do niego w wersji: 0.97h
Sprzęt prawidłowo wykrywany przez program.
Mam problem z kasowaniem/programowaniem układów PLCC 32.
Chodzi mi o 2 konkretne układy: W49F002UP12B, oraz 39VF020
Mogę je czytać, ale niestety nie da rady ich kasować/zapisywać.
Gdy wybieram: Action->Erase 28/29/49/89/90/PIC, układy niby się kasują, ale potem gdy sprawdzam "blank check"iem - okazuje się że układ nie jest czysty. No i oczywiście z racji tego że nie są czyste, nic nie mozna na nie zapisac.
Próbowałem wkładac oba układy zarówno do podstawki Firmware/HUB PLCC32 jak i PLCC32 - efekt ten sam.
DIP-Switch i zworkę VCC ustawiłem oczywiście tak jak program pokazał dla tego typu kości.
Proszę o pomoc? O co tutaj może chodzić? Może coś z innymi zworkami źle zrobiłem?
Proszę uprzejmie o krótką instrukcję jak zaprogramowac tą wersją Willema obydwie wspomniane przeze mnie kości.
Programator w wersji: 4.9A, soft do niego w wersji: 0.97h
Sprzęt prawidłowo wykrywany przez program.
Mam problem z kasowaniem/programowaniem układów PLCC 32.
Chodzi mi o 2 konkretne układy: W49F002UP12B, oraz 39VF020
Mogę je czytać, ale niestety nie da rady ich kasować/zapisywać.
Gdy wybieram: Action->Erase 28/29/49/89/90/PIC, układy niby się kasują, ale potem gdy sprawdzam "blank check"iem - okazuje się że układ nie jest czysty. No i oczywiście z racji tego że nie są czyste, nic nie mozna na nie zapisac.
Próbowałem wkładac oba układy zarówno do podstawki Firmware/HUB PLCC32 jak i PLCC32 - efekt ten sam.
DIP-Switch i zworkę VCC ustawiłem oczywiście tak jak program pokazał dla tego typu kości.
Proszę o pomoc? O co tutaj może chodzić? Może coś z innymi zworkami źle zrobiłem?
Proszę uprzejmie o krótką instrukcję jak zaprogramowac tą wersją Willema obydwie wspomniane przeze mnie kości.