logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65 - telefon sam się wyłącza, problem z baterią lub klapką

buco 29 Cze 2006 18:59 1909 11
REKLAMA
  • #1 2775376
    buco
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Mam taki problem ze swoim Siemensem C65. Otóż telefon sam mi się wyłącza.
    Czasem po kilku godzinach a czasem to nawet włączyć go nie mogę bo od razu
    się wyłącza. Wiecie może czym to może być spowodowane i jak to naprawić?Czasem jak wcisnąłem coś pomiędzy baterią,a klapką to wtedy chodził.Tel się wyłączał pik i po nim.Jak to można naprawic??????????
  • REKLAMA
  • #2 2776115
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2087
    Na początek, rozebrać fona, wykapać w ultradźwiękach oraz wygrzać HA po tych zabiegach powinno pomóc, jeżeli nie to jeszcze ff mu wgraj.
    Takie zachowanie, może świadczyć o zimnych lutach pod układami lub coś z softem.
    pozdr
  • #3 2776438
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    90% zimne luty pod procem, standard w tych modelach ;)
  • REKLAMA
  • #4 2783744
    kocek
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    Jak masz wersję softu 12 to wgraj mu 54.Ta 12 to niezły szajsjak masz duzo dzwonków i innych aplikacji to właśnie tak się dzieje.
  • #5 2786079
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Watpie ze to wina SW, zrobilem mase wylaczajacych sie x65 i prawie za kazdym razem grzanie pomagalo, ale zawsze mozna sprawdzic ;)
  • #6 2786419
    Fyszo
    Poziom 37  
    Morgan_exe ma rację, na 95% to HW i dokładniej procek. Niestety (albo na nasze szczęście) to pospolita usterka ale łatwa do naprawy.
  • REKLAMA
  • #7 2786568
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    No pospolita usterka ale niekoniecznie łatwa do naprawy, czesto okazuje sie ze trzeba podniesc procka a pod prockiem brakuje kilku padów... Ale w tym przypadku powinno pomóc samo wygrzanie.
  • #8 2925452
    dezertus
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Nie wiecie może ile naprawa takiej usterki mniej więcej kosztuje ? bo mam ten sam problem ale nie mam sprzętu ani potrzebnej wiedzy na ten temat by to zrobić . tel sam sie wyłącza a jak mu zdrowo walne to działa ale nie zawsze ...
  • #9 2925675
    tomex17
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    to że działa po wstrząsie tylko potwierdza powyższe teorie. Koszt naprawy powienien wynieść w okolicach 50zł.
    Pozdrawiam
  • #10 2926931
    Ipsylon
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Podlanie fluxem proca i wygrzanie hotem. Koszt własny naprawy ok. 5 zł - Koszt naprawy w serwisie 50zł :]
  • #11 2927241
    borkus
    Poziom 11  
    moja siostra miała coś takiego w siemensie C45 7 lat temu ale kilka lat temu ja miałem siemensa mc60 i gdzieś się to ustawiało w ustawieniach nie wiem spróbuj
  • REKLAMA
  • #12 2931848
    dezertus
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    "Dziękować" za odp. przejde sie do serwisu dam zarobić a samemu najwyżej na początek zmienię soft.

Podsumowanie tematu

✨ Siemens C65 samoczynnie się wyłącza, co może być spowodowane problemami sprzętowymi lub programowymi. Najczęstszą przyczyną są zimne luty pod procesorem, co jest typową usterką w tych modelach. Zalecane jest rozebranie telefonu, oczyszczenie układów w kąpieli ultradźwiękowej oraz wygrzanie procesora (np. na gorąco), co często rozwiązuje problem. W przypadku wersji oprogramowania 12 warto rozważyć aktualizację do wersji 54, gdyż starszy soft może powodować niestabilność przy dużej liczbie dzwonków i aplikacji. Naprawa w serwisie kosztuje około 50 zł, natomiast samodzielne podlanie fluxem i wygrzanie może kosztować około 5 zł. Objawem uszkodzenia jest również wyłączanie się telefonu po wstrząsie lub lekkim uderzeniu, co potwierdza problem z lutami lub procesorem. W niektórych przypadkach podniesienie procesora i uzupełnienie brakujących padów jest konieczne, jednak zwykle samo wygrzanie wystarcza.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA