logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65. Wyłącza się i prawie nie włącza!!!

Darkman20 22 Wrz 2006 22:34 1352 4
REKLAMA
  • #1 3047423
    Darkman20
    Poziom 12  
    Posiadam telefon siemens c65. Od początku telefon ten sprawiał problemy. Był już 2 razy naprawiany. Pomijając jego inne usterki, a ma ich bardzo wiele jedna nie pozwala na jego prawidłowe funkcjonowanie. Przy drugiej naprawie podobno wymieniony był procesor, bo telefon wyłączał się nagle i nie włączał. Po naprawie przez pół roku wszystko było o.k. Ale teraz problem powrócił i ze zdwojoną siłą. Minęła mi już gwarancja, a nie mogę normalnie użytkować teleofonu. Co jest w nim nie tak?? Czy mogę spróbować sam to naprawić, bo nieopłaca mi się go oddawać do serwisu, bo nie jest tego wart. Prosze o pomoc. Z góry dziękuje!!! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3047470
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Jesli masz sprzet to nie masz na co czekac tylko hota do reki i po problemie .Stawiasz na nowo kulki i masz telefon jak nowy
  • REKLAMA
  • #3 3047531
    Darkman20
    Poziom 12  
    Wszystko fajnie tylko, że mam 2 problemy:
    po pierwsze nie mam hota, a po drugie nigdy tego do tej pory nie robiłem i nie bardzo wiem gdzie są te kulki. Ale jeśli powiesz mi dokładnie jak to zrobić i czego potrzebuje to jakoś dam radę. Jak się nie uda i coś schrzanie to trudno nie będę żałował takiego telefonu.
  • REKLAMA
  • #4 3047562
    zoltos
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    Skoro nie masz odpowiednich narzędzi i wiedzy to niestety sam tego nie zrobisz. Trzeba w nim przynajmniej przelutowac procesor a to zrobi tylko serwis ktory ma hot-air.
    Moja rada jest taka ze jak ci postawia w serwisie telefon to od razu go sprzedawaj bo ta usterka bedzie ci już powracać.
  • #5 3048197
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    djjack napisał:
    Jesli masz sprzet to nie masz na co czekac tylko hota do reki i po problemie .Stawiasz na nowo kulki i masz telefon jak nowy

Jesli to pomoze to i tak na taka naprawe wiekszosc serwisow nei daje gwarancji, laminat w tych modelach byl bardzo slaby i piny spod proca odchodzily. Najlepszym rozwiazaniem bedzie kupno nowej PCB na allegro.

pozdrawiam
REKLAMA