logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do dysku USB Toshiba 160GB na Windows 98SE - jak uzyskać?

LeniVietz 30 Cze 2006 01:44 16806 6
REKLAMA
  • #1 2776649
    LeniVietz
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam,
    Mam dysk pod usb (Toshiba Multimedia Center - Gigastore, pojemność 160GB) i chciałbym z niego korzystać na komputerze z Win98SE. Problemem nie jest system plików - NTFS, bo korzystam z programu, dzięki któremu widzę dyski w tym formacie pod tym systemem, lecz sterowniki, które są tylko do systemów Win 2000 i Win XP. Czy da się w jakiś sposób 'zrobić' lub przekonwertować sterowniki wyciągając pliki z Win XP, aby Windows 98 mógł odczytać ten dysk?
  • REKLAMA
  • #2 2776675
    zibilodz
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    USB pod Win98 to jest problem ja miałem problem z pendrivem
    i rozwiązanie znalazłem w necie . Nazywa się to nieoficjalny polski service pack
    Jest tam wiele aktualizacji pod win 98
    Powiem inaczej to cacko upodabnia 98 do XP
    moje problemy rozwiązał.
    Pozdrawiam Zibilodz
  • REKLAMA
  • #4 2783165
    LeniVietz
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Niestety nie pomogło. :( Macie może jakieś inne pomysły?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 4489381
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Musisz zainstalować w systemie PATCH i po temacie
  • #7 4500943
    Janelektro
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Zainstaluj supporty USB dla win98, najlepiej konkretny dla danego urządzenia, nie polecam instalowanie uniwersalnych ponieważ są problemy z komunikacją i zamykaniem (bezpiecznym usuwaniem) urządzenia z systemu.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy korzystania z dysku USB Toshiba Multimedia Center - Gigastore o pojemności 160GB na systemie Windows 98SE. Dysk jest sformatowany w NTFS, co nie stanowi problemu dzięki programom umożliwiającym odczyt tego systemu plików pod Win98SE. Główną trudnością są sterowniki dostępne jedynie dla Windows 2000 i XP. W dyskusji zaproponowano instalację nieoficjalnego polskiego Service Packa dla Windows 98SE, który zawiera liczne aktualizacje i poprawia obsługę USB, upodabniając system do XP. Podano również linki do stron oferujących sterowniki i łatki USB dedykowane dla Win98SE, takie jak USB-FIX oraz patch poprawiający kompatybilność urządzeń USB. Zwrócono uwagę, że najlepiej instalować sterowniki dedykowane konkretnemu urządzeniu, aby uniknąć problemów z komunikacją i bezpiecznym usuwaniem dysku. Próby konwersji sterowników z Windows XP na Windows 98SE nie przyniosły efektu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA